Доброго часу доби товариству! Маю шо показати, тож ніяк не можу того не робити! Не хвалюся а ділюсь враженнями від сьогоднішнього дня! Отож сьогодні був на полігоні де проводив сезонні роботи по покосу трави по ввіреній мені території, і то навіть не мені а взводу, проте так вже склалося що тут взвод це я і мобілізований солдат.... Та і локація не сама проста свого часу була закріплена - смуга перешкод!!! Ще той квест!... І от під час робіт на купі цегли з камінням побачив предмет що нагадував ржавого патрона... І це перший сюрприз, бо той патрон виявився давно прохериним учебним макетом та ще і наочно демнсруючим вміст та будову припасу розпилом!!! ... Далі був обід де на перекурі зачіпився за розмову з одним нач складом... І так йому сподобалося що я люблю всяке старе і древнє, що, каже - була не була, пішли щось тобі подарую... А отримати від любого любісічкого нач складу в званні прапорщика хоть щось з його складу в подарунок то не просто щастя, фарт, супер приз.... То не можливе щось, про що в армії хіба легенди ходять але нікому таке не вдавалося... І я пішов бо то ж кровна образа... І йдучи був готовий з дяками і поклонами прийняти будь який непотріб що буде мені спрезентовано... Але таке я не очікував.... Першим ділом мені до рук вкладено було пакет перев'язочний та ше й Польський, а як рік глянув то зразу сховав за пазуху поки не передумав даритель.... А той так змовницьки глянув, і пошепки мені - то ше єрунда! Оно диви і відкрив шухляду де було декілька свічок і упаковка ціла тих самих свічок з п'яти штук... На - каже - прочитай... І опа на!!!! Свічки ГОСТУ 43 року і виготовлені в 45му!!!! Офігєть!!!! І каже - то не віск і то не парафін!!! То ...... я то слово почув перший раз, тож забув... Короче те з чого зроблено горить дуже довго і дає дуже ярке світло! .... І одну свічку мені з барського плеча було тоже задаровано!... То не день а парад планет якийсь був!!!!
Вітаю.Цікаві знахідки,але картина буде неповна,поки Ви повторно не навідаєтеся до пана прапора,не сфоткаєте етикетку з упаковки свічок і для історії не запишете назву ерзац-воску,який має чудові експлуатаційні властивості.Можливо цей матеріал спростить та покращить роботу волонтерів,які виготовляють бліндажні свічки.Хай щастить!
Етикетку при нагоді сфотографую, а от назву того свічного варева можу без проблем по телефону запитати! Там ще було +- 20кг цв'яхів кованих, квадратних....