Всім привіт. Ситуація така: Вирішив купити детектор. Знайшов тут на форумі. Перерахував продавцеві завдаток 200грн. В описі прибору було сказано що прибор майже новий, йому тільки 2 місяці, все на гарантії. ТРохи поторгувався, і після того як зійшлись в ціні, домовився з продавцем про продаж тільки блоку і катушки. Оскільки я хотів купити прибор на довший час для себе, то відповідно звертав увагу на те, щоб все було в ідеальному стані. Звичайно оговорювались якісь дрібні подряпини все ж таки прибор б.у. Але про то що я опишу мови ніякої не було. При огляді прибору на новій пошті я помітив те що ручка на блокові склеєна, відповідно прибор не є в ідеальному стані як було заявлено в оголошенні, томі я оформив відмову від вантажу і він поїхав назад до продавця. Я став вимагати від продавця повернути мені мій завдаток 200грн. оскільки це не є моя вина що прибор поїхав назад. Якби прибор був у належному станові, то я звичайно залишив його собі. Також я зробив фото склеєного місця, при потребі можу опублікувати. Силку на тему я не можу надати, тому що як тільки я став вимагати повернути гроші то він її видалив. Видалив він її також з інших форумів де продавав. Можливо аднміністрація форму може відновити цю тему, щоб можна було розібратись що там продавалось і в якому стані. Знайшо тільки його продаж цього прибора на олх. Фото те саме, телефон той самий, місце знаходження прибору те ж саме, призвіще і імя продавця те ж саме. Думаю це один і той самий продавець. Цого оголошення скріни прикріпляю:
Ще добавлю, є акт складений робітниками нової пошти який підтверджує те, що прибор не поцарапаний, а саме склеєний.
Я діяв повністю в рамках Українського законодавства. Крім того в телефонному режимі покупцю було сказано, що рукоятка має незначні сліди втручання, які візуально можна бачити у вигляді подряпин. Крім того, незважаючи на те, що продавець був проінформований про все вище сказане, після його відмови отримати товар, я запропонував власним коштом оплатити заміну рукоятки в офіційного представника. Але він відмовився. Згідно діючого законодавства : Згідно Ст. 571 Цивільного Кодексу України, якщо припинення зобов'язання сталося з ініціативи покупця, завдаток залишається у продавця. Згідно ЦКУ Ст. 655 ми уклали договір купівлі-продажу, де одна сторона (продавець) передає майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов'язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму. Але, покупець знайшов на ручці (ручка кріпиться 6-ма гвинтами і міняється за 5 хвилин) подряпини і на цій підставі вирішв відмовитися прийняти покупку (хоча очевидно, що в металошукача який 2 місяці був у полях можуть бути і подряпини і якісь незначні пошкодження які не впливають на пошукові функції ні в частині електроніки ні в частині конструктиву та ще й про які він був попереджений в телефонному режимі). Покупцю не сподобалася ручка з подряпиною, хоча ця подряпина жодним чином не впливає на пошукові якості і ручка витримує всі механічні навантаження. Це просто подряпина яка не впливає жодним чином на процес пошуку, її взагалі ледь видно! Я пішов на зустріч покупцю і запропонував за власний рахунок замінити ручку на нову в офіційного представника. Але покупець відмовився!!! То була ініціатива покупця а не моя і тому на підставі ст. 571 ЦКУ завдаток у такому випадку не повертається. Я зробив всен можливе для закінчення угоди продажу і діяв повністю в рамках законодавства України! Акцентую Вашу увагу на тому, що згідно домовленості між мною та покупцем, покупець оплачував дорогу в обидва кінця, на той випадок, коли він не з’являєтеся за посилкою, або відмовляєтеся її прийняти мотивуючи це різноманітними причинами.
те що продавець каже що я був проінформований про якісь там незначні сліди втручання, які візуально можна бачити у вигляді подряпиня, це не правда. Якщо розтрощену ручку і потім склеєену, можна назвати так, то я мабудь чогось не розумію. Фото ручки прикріпляю нижче: Нагоглошую ще раз: я хотів купити прибор який є в ідеальному стані, так як і було в казано в оголошенні. а не якийсь там клеєний, переклеєний... но зрозуміло що зним було...
В телефонному режимі все з Вами оговорювалося. Крім того, ручка це не прибор, а тільки ручка і міняється за 5 хвилин, це дві різні составні частини. Не треба писати вигадки, що пошкоджений прибор і він "клеєний, переклеєний".... Вам було запропоновано замінити рукоятку в офіційного представника. Ви відмовилися..... Крім того оплату дороги в обидва кінця ми також обговорювали і ви погодилися її оплатити. Які до мене взагалі претензіїї можуть бути? Про втручання (саме до ручки а не до прибора) та подряпини Ви були проінформовані, дорогу сплатити в обидва кінця ви запропонували особисто. Крім того щоб завершити угоду я закрив очі на всі попередні домовленост і пропонував замінити рукоятку власним коштом.... Ви відмовилися..... Крім того, я наголошую - я діяв в рамках Законодавства України і підтверджую свої слова посиланням на Законодавство і конкретні статті.
Оплата мною дороги була тільки при умові що я його купую. Те що я його у вас не купив не моя вина, а ваша, так як ви написали неправду в описі стану детектора. Тому платити за ваші косяки я не буду. Ось ще акт який складений працівником новою пошти, там вказано що ручка склеєена: Прошу команду форуму винести якийсь вердикт, так як спілкування з продавцем не призвде до якогось логіного завершення.
Прошу команду форуму винести якийсь вердикт, так як спілкування з покупцем не призвде до якогось логіного завершення бо в своїх аргументах він апелює до власних побажань та уявлень про угоду купівлі-продажу та усних домовленостей. Дякуючи Богу в нас правова держава де є Закони. Я в своїх діях повністю дотримався діючого законодавства!
Згідний з вами на 100%. Але проблема в тому що всі косяки вилазать після того як заплачений завдаток, а це все треба було-б оголосити в описі прибору, щоб потенціальні покупці бачили за що платять гроші, і що купують. Повторюсь ще раз, я хотів прибор який в ідеальному стані, так як і було в оголошенні. як би ці всі нюанси були показані і озвучені то і ціна на детектор була б інша, і продавався він не "як новий, йому тільки 2 місяці"!
Верните задаток, и в будущем более тщательно описывайте состояние продаваемого, как того требуют правила форума.
Основываясь на какую норму Закона Украины я должен так поступить? Я всё сделал как требует законодательство и подробно описал это со ссылками на статьи. Пожалуйста скажите мне какая статья какого закона обязывает меня вернуть деньги. Или мы не по законам Украины живём?
Вы находитесь на частном интернет ресурсе. Регистрируясь Вы согласились с условиями пребывания на форуме и с Правилами форума в.т.ч. Посему, на данном ресурсе все действия регламентированы Правилами, и если Вы не согласны с оными - покиньте форум. Законами Украины потыкать не надо, здесь свои законы, и они чётко прописаны в Правилах. К законам Украины мы прибегаем лишь в случаях касающихся УК.
Отлично - здесь свои законы, и они чётко прописаны в Правилах? Какая статья Правил форума обязывает меня вернуть деньги которые согласно обоюдной договорённости были оплатой посылки в обе стороны?
Прочтите сначала правила форума https://reibert.info/threads/pravila-foruma.34399/ 4. Настоящие правила действительны для всех разделов форума, в некоторых разделах возможны дополнительные правила или требования, которые являются обязательными для выполнения в соотв. разделах форума. Эти правила публикуются администратором или модератором раздела в виде «Объявления» на каждой странице раздела. а потом прочтите дополнительные правила черного списка вот здесь правилами дополнительно регламентировано https://reibert.info/threads/pravila-chernogo-spiska.452982/ 9. Решения модератора обязательны к исполнению! Достаточно?
Кроме того, согласно ПРАВИЛ ЧЁРНОГО СПИСКА пункт 8. - "Не рассматриваются претензии касательно того, что кто-то где-то не забрал груз наложенным платежом, или споры о том, кто будет платить в случае возврата: пересылая товар перевозчиком, вы поступаете на свой страх и риск, форум тут ни при чем." Что мы обсуждаем, если согласно правил форума, не рассматриваются претензии касательно того кто будет платить в случае возврата?
согласно основных правил форума 3. Администратор назначает модераторов в соответствующие разделы форум, на свое усмотрения они могут удалить любую тему или любое сообщение на форуме, если они не соответствуют правилам форума или определенного раздела (обязательно указав причину удаления). На свое усмотрение модераторы могут заблокировать любого пользователя форума за систематическое нарушение правил форума (обязательно указав причину блокировки в специальном разделе форума), снять блокировку с пользователя может только администратор. Модераторы имеют право действовать без предупреждений и объяснений. Обжаловать или обсудить действия модераторов можно только в личной переписке с администратором форума. Оскорбление администраторов, супер-модераторов или модераторов карается пожизненной блокировкой на форуме, в том числе и высказанные на других сайтах и форумах! так что если супермодератор @TruckDriver посчитал нужным рассмотреть жалобу и вынести свой вердикт на то у него есть свои причины, вам остается только принять к исполнению решение модератора
1. Вы скрыли дефект. 2. По этой причине сделка не состоялась. 3. Перестаньте испытывать моё терпение, я подобное прекращаю одним нажатием кнопки.
Прошу пробачення, що втручаюсь, але потрапивши у цю тему, побачив слушну нагоду уважно ознайомитись з правилами форума, що я на жаль не зробив завчасно, і ось що знайшов: 3. Обязательно должно быть описание предмета, фото предмета, его цена (или условие обмена), местонахождение и варианты доставки. 4. Обязательным является наличие собственной фотографии предмета или ссылки на таковую. Допускается использовать "образцовые фотографии" с других сайтов или каталогов, но только вместе с собственными фотографиями предмета. 26. При систематической продаже предметов как оригинальных, которые при выяснении оказываются копиями или подделками, или же предметов с заранее неверными описаниями (или с искаженными фотографиями), продавец будет пожизненно заблокирован на форуме с добавлением его данных в черный список. Пункт 3 та 26 вимагають найретельніше фото, та опис, що вами не було зроблено, а щиро кажучі зроблено так було навмисно. Це усі розуміють, а тому вимагають од вас повернути завдаток. Слід зауважити, що теж саме вимагає закон про захист прав споживачів, не пам"ятаю яка саме стаття. От якось так....
Я не приватний підприємеці і це не новий товар, тому Закон про захист прав споживачів у цій ситуації не регулює правовідносини. Правовідносини між приватними особами регулює Цивільний Кодекс і я докладно описав вище свої дії узгоджені з вимогами Цивільного Кодексу. Металошукач не новий і всі подряпини оговорювалися - можу надати список телефонів всіх хто мені дзвонив, у тому числі й учасників форуму і най розкажуть приховував я чи ні хоч щось. Далі - ніякого завдатку не було. Була чітко оговорена позиція, та ще й запропонована самим покупцем - він сам запропонував заплатити 200 грн в якості оплати дороги в обидві сторони. Металошукач не мій, а знайомих - вони просто не можуть продати його самостійно в силу поважного віку. Саме тому був узгоджений варіант (наголошую - покупець запропонував його особисто) - він надає 200 грн оплати в обидві сторони як гарантію, що він забере металошукач. Але весь час він постійно знаходився в темі ПРОДАМ (модератори поцікавтеся, чому людина яка вже наче купила прилад, постійно шукає щось у темі продам і яке диво - поки посилка моя катається по Україні, то він вже інший металошукач купив - це як розуміти?) Як претензії були до ручки - то я пропонував замінити її власним коштом (міняється вона за 5 хвилин). Покупець відмовився..... Стаття 678. Правові наслідки передання товару неналежної якості 1. Покупець, якому переданий товар неналежної якості, має право, незалежно від можливості використання товару за призначенням, вимагати від продавця за своїм вибором: 1) пропорційного зменшення ціни; 2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк; 3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару. 2. У разі істотного порушення вимог щодо якості товару (виявлення недоліків, які не можна усунути, покупець має право: відмовитися від договору і вимагати повернення сплаченої за товар грошової суми. Розумієте? Які не можна усунути - а ручка міняється за 5 хвилин і я пропонував поставити нову за власний кошт. Покупець скоріше за все відмовився бо шукав інший металошукач. Покупець відмовився, а згідно Згідно Ст. 571 Цивільного Кодексу України, якщо припинення зобов'язання сталося з ініціативи покупця, завдаток залишається у продавця. Крім того, черговий раз звертаю увагу на те, що то не був завдаток, а була сума доставки посилки в обидві сторони,яку покупець запропонував особисто сплатити в якості гарантії, що він забере посилку. Покупець знав про подряпини! Я діяв повністю у відповідності з вимогами Законодавства України! Згідно діючого законодавства і Правил форума немає жодної підстави щось повертати. Ви вважаєте інакше? То назвіть конкретну статтю Правил, або законодавства України яку я порушив.
Ще в догонку)..знайшов посилання на видалену продавцем тему: https://reibert.info/threads/koschej-25-k-prakticheski-novyj.640763/#post-6822527 Прошу звернутися увагу як називалась тема) "практически новий", в мене виникає питання, чи може річ яка була розломана і потім склеєна назаватись "практически нова" це не тільки не нова, а й навіть не б/у, це річ яка з дефектом, і не може продаватись навіть як б/у. Тим більше що це було замовчано, і про це навіть ніде ніякого натяку не було...
Для тех кто в танке - повторяю: Законодательство не имеет здесь никакой силы. Здесь частная территория со своими правилами и порядками. Решение модератора раздела - вот и всё законодательство которое здесь работает. Или верните человеку деньги, или забудьте об этом ресурсе. Даю три дня. Ещё один пост с размазыванием кала и соплей с псевдоюридическими понтами - бан без разговоров.
Тема закрыта, так что пока модераторы ее не откроют - видна она будет только им. Лучше дать вот такую ссылочку
И где там слова что он в идеальном состоянии???????????????? Прибор и ручка это два отдельных предмета, ручка меняется за 5 минут. Её было предложено заменить на официальном сервисе. Расскажите лучше почему, пока посылка ехала к Вам, Вы всё время просматривали раздел Продам??????????????? Искали другой металлоискатель и нашли его????
Я выше что-то неясно написал? Последнее предупреждение. Трое суток на возврат денег. Отмазки и споры приведут к блокировке.
Продавець просив адміністрацію форума винести якесь рішення, що і було зроблено. Мабудь для його 200 грн важливіші за репутацію на форумі. Свої гроші я назад не отримав.