Доброго дня! Два питання. 1) При першому пострілі (після чистки), виник незвичний ефект. З затвору полум"я, звук такий, що в усі задвеніло. Що це могло бути? Таке на 22ЛР в когось було? Ствол був почищений і протертий. Теоретично, якась кількість мастила могла залишатися. Теоретично, міг потрапити маленький шматочок тряпки від проотяжки. На пневматиці зустрічав так званий "дизельефект", коли після змаски на портужних поршньових воздушках, зі ствола вилітає полум"я. Може це воно? Алеж, 22 лр. Патрон ССІ надзвук, купував до 2014 року, теоретично 10-15 років йому. Потім зробив по десятку пострілів надзвуком і дозвуком - все стандартно. 2) Придивився до гільз, таке враження, що кінчики закопчені. Це нормально, чи щось з патронником? Коротка гільза - ССІ стандарт, довга гільза - ССІ надзвук. Загальний настріл з мілкашки - біля тисячі.
Справа в тому що - 1) Я хочу з"ясувати причину. Якщо це вина патрона, прийдеться відмовитися від старих запасів. 2) Жалко викидати, в мене їх десяток пачок. 3) Оптика пристріляна саме під ССІ , а заміна патрона = перепристирілка = зайва поїздка на стенд.
Как один из вариантов, это старение и разложение порохового заряда в патроне. Не рассматривали его? Со временем из пороха могут улетучиваться стабилизаторы, флегматизаторы и это приводит к изменению физико-химических свойств пороха, от того что он просто выплюнет из ствола пулю до практически взрывного горения пороха, почему не рекомендуется стрелять старыми патронами, по крайней мере из гладкоствола.
У звичайного надзвуку довжина гільзи така ж, як і в дозвуку та стандарту. Такі довгі гільзи - це вже Hyper velocity. У ССІ - це 22LR STINGER , CPHP, 32GR та 22LR Segmented, CPSHP, 32GR. По кольору гільзи виходить саме 22LR Segmented. Це набої з початковою швидкістю 500 м/с. Вони і так екстремальні для цього калібру, а за стільки років з ними що завгодно могло статись.
Енергетика такого патрону дала відкат затвору на стільки швидко що порохові гази які горіли у тонкому стволі не змогли вийти всі вперед ,через це частина пішла назад
Если существует вероятность, что после чистки в стволе оставались следы масла / ниточка, то это могло слегка притормозить пулю, и затвор успел откатиться раньше времени. Этот выстрел выбросил из ствола все "препятствия", поэтому все остальные патроны отработали штатно. Если это действительно так, то патроны ни при чём.
У мене надзвукові набої нормально працюють. Так, інколи вилітало полум'я з вікна викиду гільзи. Я питав у Тараса Олійника з "Ібісу". Він казав що нічого страшного - порох не встигає згоріти. Фактично, під потужні набої потрібна більш туга пружина. Користувався наступними набоями CCI Velocitor RWS High Velocity RWS High Velocity HP Як на мене, так CCI Velocitor - найкращі набої. Я у Стволі скупив все, що в них було. Інших мереж, що торгують CCI в Одесі немає До речі, з RWS були проблеми в зменшеній кількості пороху, і куля застрягала в стволі.