Шановні камради!Сьогоднішня поїздка була цікава тим що їхали провірити одне місце по 1світовій а потрапили на старовину.Я в цьому повний нуль,тому прошу допомоги-скажіть по наконечнику чий і в який час використовувався?І по других знахідках якщо можна.Ходили в підніжжю Карпат район Косова..
Арбалетные болты и колесо от шпоры - позднее средневековье. Двушипная стрела могла быть в периоде 6-11 вв., но что-то в ней смущает. Кресало.
Меня смущает то что она граненая. И втулка широковата. По этому я больше склоняюсь что средневековая. Точнее, надо по сопутке смотреть наверное.
Может тут найдете свой http://www.google.com.ua/search?q=н...gbG86z1AQ&sqi=2&ved=0CGIQsAQ&biw=1262&bih=648 Я похожий находил под Корсунью
Саме цікаво, що з війни знайшли декілька куль від ппш,а з сопутки взагалі нічого...Завтра зроблю фото шпори краще!І сфоткаю другого камрада знахідки.У нього точно таке саме коліщатко тільки в раз меньше.Дякую Всім за інфу З повагою superfast....
Доброго вечора Всім Шановним...З Вашого дозволу викладаю фото товариша котрий був сьогодні на тому самому місціМоже це якось прояснить ситуацію...І додатково фото шпори трохи блище....Дякую усім.З повагою superfast...
В рот мне ноги. У Вас там Грюнвальд что-ли был? Похоже часть наконечников горелая, за исключением болтов.
Так виглядає на те що місце преспективне?Треба їхати ще...А скажіть будь-ласка по наконечниках двохшипних-чиї могли би бути?Місцеві чи загарбників.Дякую!З повагою superfast...
Все же это колесико от шпоры. Его величина, является следствием увеличения в 14-15 веке лошадиных доспехов, что в свою очередь требовало усилий дотягивания до боков лошади шпорой и тому появилась необходимость в увеличении последних. Да и сопутка с болтами говорят об этом промежутке. Двушипные отнести к раннему этапу думаю не логично, тем более западные регионы.. Для примера фото из Варшавы войска польского:
Доброго вечора Шановні Камради.Ось сьогодні вирвались до лісу на декілька годин і знайшлися такі речі.Підскажіть-чия сокира та наконечник,та по ціні.Зважити зараз немаю можливості тільки завтра.Всім гарно дякую!Був на тому ж самому місці.З повагою Superfast....
Доброго всім Шановним.Вчора ввечері, було вирішено провірити одне поселення,яке знаходиться на городах місцевих,тому коп був нічним.Ось що з того вийшло.Район Прикарпаття.Із сопутки тільки сміття.Підскажіть по знахідкам,і до якого періоду можуть відноситись.