Вітаю! Ось вилізла така річ на позиціях пмв. Що б воно могло бути,для чого,чия? Бо якось дивно,лев чи то Львівський чи то Чеський,та трохи від них відмінний. Корона монархії. Хрест православний. І призначення не зрозуміле. Що було всередині? У лева в " ногах" дріт,який виходить на іншу сторону,де обломаний. До чогось це ним кріпились. Радий будь- яким думкам/ напрямкам для пошуку. З повагою.
Ще: Флаг Народной Гвардии из Яворова Львовской области. 1848 самый старый сохранившийся флаг с изображением Льва, что поднимается на скалу. https://tsn.ua/ru/ukrayina/v-kieve-...nogo-gerba-ukrainy-fotoreportazh-1678723.html
Передивився предмет. Він збірний,зроблений з двох різних складових. Щит з левом- лиття,відчутно грубший. Низ,тарілочка- більш делікатна,штампована.Хоч і теж не тоненька. Напевно зпаяні. Для чого дріт- х/з,з тильної сторони він обрізан.
Дякую. Погоджуюсь,навіть щит такий самий. Польща тоді була в складі Австро-Угорщини. Католики. В наших західних обл. могли б бути ще греко-католики. Звісно трохи є московської віри. От кому міг знадобитись львівський лев з РІА короною і хрестом православним? Тай ще на австро-угорський позиціях? І для чого міг слугувати цей предмет? По середині,в " тарілочці", вочевидь щось було,що не зберігалось чи вийняли. Чи щось клали/ наливали? Буду радий любим версіям.
Здравия! Предположу, что это знак отличия для "барина" по типу знака почета..... Через проволочную петлю на тарелочку свисала лента с основным знаком.... Может и бред.....но как то глаз нарисовал именно такую картинку
А мне видится , часть домашнего (настенного , настольного ) атрибута , куда вешались , для удобства , карманные часы ...)))
Так ось для того щоб він не випадав , на леві зроблен гачок , на нього і чіплявся дужкою кишеньковий годинник ..))
Як варіант може бути. Ось тільки не пам'ятаю,чи лишився десь копаний годинник,щоб приміряти. Мене найбільше сам щит з пантелику збиває...
Якщо б у мене виникло питання для чого використати цю річ, то я б розмістив в ньому портрет чи фото якогось чиновника з Великого Герцогства Буковини. В розумінні того, що до Галицького лева доданий православний хрест.
Думав у такому напрямку. Скорше ікона в середині. Може це щось на зразок саморобної панагі'. Тоді вписується лев( герб)+ корона і хрест. А на гачку могла бути лампадка.
Щось сумніваюся, що котрась з православних церков, котрі відзначаються суперконсерватизмом, дозволила поєднувати церковну і світську символіку. Хіба що... (а може дійсно?) пошукати в напрямку армійських православних капеланів ?
Тому і написав " щось на зразок". Часи лихі були.Хтось дуже набожний побачив у капелана і зросиб собі на стіну+ фантазія,щоб гарне було. Тому і герб литий( на замовлення), а таріль/ рамку вже допасували. Це як у 90-х( теж лихі),хрест на пузо,як у митрополита+ бачення замовника.
І як Ви собі це уявляєте ? )))) Ікона , а поверх неї лампадка ? Де Ви таке бачили ?))) Як що там є гачок , то на ньому мало щось висіти , а як що там щось висіло , то воно мало перекривати вашу "ікону" , або портрет , а це вже , вибачте , якесь безглуздя ... )))
Ваша точка зору абсолютно вірна ... тому, що Ви бачите там гачок. Мені ж ввижається там залишки кріплення предмету, бо якби то був гачок, то із зворотньої сторони він мав би мати якийсь стопор, щоб підвішена на нього річ не вирвала гачок своєю вагою. А уявити таке ненадійне кріплення для такої цінної речі як годинник у мене не вистачає фантазії.
Не варіант .. В цьому випадку "ікона" перекрмватиметься ланцюжками .. Я не наполягаю , що гачок зроблено саме під годинник , але те що то є гачок - однозначно ! Деформований алеж таки гачок .. І тримається він там цілком надійно , інакше б він відпав при деформаціі .. Обидві частини девайсу і гачок , все це зьєднано на пайці .. І паяно їх , схоже , навіть не оловом , а сріблом ...
У меня тоже были подобные мысли .... Однако 60мм диаметр зеркала , не маловато ли будет для отражателя ? ))) Да и весь девайс вообще , тупо пропадет за керосинкой ...)))) Есть примеры подобного , в этих размерах ? В Гугле отражатели явно больше .. https://www.google.com/search?rlz=1C1CHZN_ruUA923UA923&sxsrf=ALeKk001zJaEldqt4mFxRZe867AQEU9jyg:1612818613637&source=univ&tbm=isch&q=Отражатель+керосиновой+лампы&sa=X&ved=2ahUKEwjz6bXEmdvuAhVmx4UKHWzSDv4QjJkEegQIFhAB&biw=1366&bih=625 И наконец , что цеплялось на крючок ? )))