Точилка Набір точильних каменів Boride 5 шт. універсальні

Тема у розділі 'Ножі та мультитули', створена користувачем Кристина Королёва, 9 чер 2019.

1. Продавец Кристина Королёва

Кристина Королёва Gefreiter

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Украина
    Набір каменів Boride зібраний з різних серій і призначений для заточування ножів з будь-яких сталей. У набір входять 5 каменів зернистістю: 150; 220; 400; 600; 1200, яких буде достатньо усіх етапів заточки, від обдирання до фінального шліфування. А плавне зменшення зерна, від каменя до каменя, гарантує ефективну заточку з мінімальними витратами часу.

Працювати можна як "на суху", так і зі звичайною водою (або трохи мильної). В процесі заточки \ доведення застосовувати силу і тиск не рекомендується!

Не вимагає спеціального догляду. Очищається під струменем води з милом жорсткою щіткою (можна зубної). Вирівнюються після формування на карбіті кремнію.

Примітка: Камені Boride можуть мати такі дефекти: сліди від пилки на робочій поверхні, незначні відколи на кутах і ребрах (розміром не більше 1 мм).

Від себе: Камені дуже гарні в роботі, за якістю вигідно відрізняються від каменів українського виробництва. Виконані вони з різних матеріалів і на різній зв'язці, що робить їх дуже універсальними по відношенню до роботи з різними сталями. Працюють як з водою, так і з маслом.

Таблиця зернистості:

F150 ~110 мкм P180 J150
    F220 ~55 мкм P240 J240
    F400 ~20 мкм P800 J600
    F600 ~10 мкм P2000 J1500
    F1200 ~3 мкм P8000 J5000

Цена за набор из пяти штук - 1000грн
    в наявності 1 набір

dengora подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 3 шт.)
      Удобный в использовании складной нож Browning, идеально подходящий для широкого спектра бытовых зада...
      155 грн.
    2. Ніж новий виробництва Франціі тм Opinel #8 France Без люфту,та механічних пошкоджень
      400 грн.
    3. (в наявності 50 шт.)
      Технічні характеристики: · Габаритні розміри: довжина – 312 мм; · Маса: 0,130 кг; · Мате...
      550 грн.
    4. (в наявності 1 шт.)
      Ніж фліпер Викидний SOG Flash Tanto сатин (білий). Повнорозмірний ніж з напівавтоматичним викидом кл...
      199 грн.
    5. (в наявності 2 шт.)
      Нож сочетает в себе черты полевого универсала и профессионального инструмента охотника-промысловика....
      299 грн.
  3. GEB

GEB Stabsgefreiter

Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Украина
    Резерв

4. Продавец Кристина Королёва

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Украина
    резерв на сутки принят

5. YS Knives and Sharpening

YS Knives and Sharpening Leutnant

Повідомлення:
    10.481
    Адреса:
    Киев
    Добрый день!

Это не совсем так.

150, 220, 400 работают с водой. И желательно за 10 минут замочить. «На сухую» быстро засаливаются и выкрашиваются.
    800 и 1200 масленные камни. С водой быстро и сильно засаливаются.

6. GEB

GEB Stabsgefreiter

Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Украина
    Снимаюсь

Кристина Королёва подобається це.
  7. Продавец Кристина Королёва

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Украина
    Информация отсюда http://gostrota.com.ua/katalog/sharpening/nabor-tochilnyh-kamnej-boride.html

YS Knives and Sharpening та yuriy7511 подобається це.
  8. YS Knives and Sharpening

Повідомлення:
    10.481
    Адреса:
    Киев
    К сожалению, большинство безответственных продавцов не удосуживаются проверить копируемую информацию. Я уже не говорю о том, чтоб проверить сам товар. С такими, нужно быть очень осторожными.

9. Продавец Кристина Королёва

Рейтинг:
    0
    Відгуків:
    1
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    1
    Повідомлення:
    222
    Адреса:
    Украина
    Данные камни отлично работают с водой включая 800 и 1200
    В идеале добавлять к воде babyoil

YS Knives and Sharpening подобається це.
  10. YS Knives and Sharpening

Повідомлення:
    10.481
    Адреса:
    Киев
    Я очень хорошо знаю эти камни. Я одним из первых привозил их в Украину. Думаю половина форума их у меня купила :)
    Камни великолепные! Полостью поддерживаю!
    С маслом они шикарно работают.

А насчет Baby oil?
    Во-первых, он плохо растворяется в воде.
    Во-вторых, содержит увлажняющие добавки. Для детской кожи они могут быть полезны, а вот для камней не всегда. :)

А главное зачем? Есть огромное количество хонинговальных масел, от Нортон до "олеинки", есть много тех, которые отлично для этого подходят от оливкового до вазелинового.

Ну, опять же, это мое мнение.

Извините за "Off top" в теме! :)

Кристина Королёва подобається це.
  11. Alex Last

Alex Last Gefreiter

Повідомлення:
    39
    Адреса:
    Днепр
    :) Никак не хочу агитировать именно за весь этот сет, тут вполне полагаюсь на мнение Юры, лично я работаю только с Boride марок T2 начиная с 400 и выше и PC1200 на оливковом масле. Все что ниже 400 было мной отобрано для масла, проверено и ... как бы это сказать, не выброшено, но отставлено в сторону в пользу Нортоновских Индий и Кристолонов, которые в этом диапазоне НАМНОГО лучше.

А почему я влез в разговор - хочу добавить пару слов о Baby Oil. Не забывайте что у Jonson есть отдельный продукт Light Baby Oil, это водный состав не содержащий в себе масла вообще, зато имеющий в составе Глицерин и еще один очень важный компонент для заточки, забыл точное название, в свое время его комментировал oldTor на Ганзе. Прелесть этого состава в том, что он хорошо подходит для водных камней, но при нужде применим и к масляным. Я его использовал с водными KK, OA, прелесть его еще и в том, что в отличие от воды, камни его не "пьют".

12. GUA

GUA Schütze

Повідомлення:
    13
    Адреса:
    Одесса
    Резерв..

13. Продавец Кристина Королёва

Рейтинг:
    0
    Відгуків: