Судячи з форми, матеріалу та стилю, цей мідний перстень найбільш імовірно відноситься до періоду Київської Русі (IX–XIII ст.), або трохи пізніше — до пізнього середньовіччя (XIV–XV ст.). Ось чому: Ознаки: • Щиткова форма: характерна для перснів Київської Русі — масивний щиток з гравіруванням або рельєфом. • Орнамент: схожий на абстрактно-геометричний або символічний візерунок (можливо, навіть з елементами письма чи хрестом). • Матеріал: темна мідь або бронза — дуже поширений матеріал у ті часи. • Загальний вигляд: простий, але функціональний — часто використовували як печатку або оберіг. Що це може бути конкретніше: 1. Перстень-печатка: могли використовувати як особистий знак для відбитків (на глині, воску тощо). 2. Оберіг або християнський символ: якщо візерунок має хрест або схожі елементи. 3. Соціальний маркер: подібні персні носили міщани, дружинники, духовенство.
Орієнтовна вартість: • Перстень періоду Київської Русі (IX–XIII ст.) Ціна: від 1000 до 5000 грн Якщо з рідкісним візерунком, символікою чи добре збережений — може бути 10 000+ грн. • Пізнє середньовіччя (XIV–XVII ст.) Ціна: 500–2500 грн, якщо простий. Унікальні чи печатки можуть коштувати дорожче. • Якщо це сучасна стилізація або фейк — вартість символічна, 100–300 грн.
Цю та іншу ахінею сам придумав чи штучний інтелект допоміг? Чекаємо ссилки на продажі з такими цифрами у підтвердження.
Доброго Вам времени, я не эксперт по перстням и не претендую, определять подобное не берусь, хотя как по мне это изделие младше КР и намного.... У меня к Вам вопрос по металлу изделия, просто стало интересно - Я понимаю что по таким фото практически не возможно определить материал, но все же.... Вы уверены что перстень медный? Как по мне по фото больше похоже на какой то сплав, возможно бронзу. С ув.
Доброго дня. Я не впевнений, що це мідь. Можливо і бронза. Знайшов я його неподалік поселення часів черняхівської культури. Сама точка вже вибита, то я вирішив походити трохи в стороні. Окрім цього перстня знайшов фрагмент фібули і ще декількох незрозумілих елементів (скоріше за все, що з прикрас).
Скорее всего бронза, как по мне... Попросите модератора перенести тему вот сюда - https://reibert.info/forums/ancient/ там эксперты очень быстро определят возраст изделия. С ув.
Може не помітили одразу, то теми створюються у форумі "Для новачків" і у "Хлам". Ніхто не зазіхає на святе. Ми тут людішкі меленькі, куди нам до вас, колотимся в низах. Цікаво тільки, чому такого ВЕЛИКОГО персонажа як ви занесло на окраїни?