Хіба мало є бариг, які можуть легко віддати один з своїх джипів за унікальну колекцію, якою можна похизуватися перед іншими баригами, у яких джипи є, а такої унікальної колекції немає ?
а 140 примерно от ОДНОГО человека не хотите?Да,не только за свои,выискивал и дальше ищет средства,часть возвращается на ремонт и опять туда.И тоже нужны средства.Но не ноет,только этим и живёт-занимается.
Письменник працює у Львівській національній науковій бібліотеці України імені В. Стефаника та має хобі видавати книжки, яких бракує його особистій бібліотеці (серія «Приватна колекція» літературної агенції «Піраміда»). «День» довідався, як Василеві доводилося рятувати примірники таємної дідівської бібліотеки від вогню та ризикувати власною квартирою заради видання книжки. — Чи не почуваєте себе «борхесівським» бібліотекарем у стінах книгозбірні Стефаника? — Борхес — це легенда, порівнювати себе з ним недоречно. До того ж я більше маю справу не з книжками, а з періодичними виданнями — старими газетами й журналами. Для мене бібліотека — не лише цікава робота, яка дає на прожиття, а й місце, де багато чого можна знайти невідомого й цікавого. Саме тут мені вдалося відшукати оригінальні твори для антології урбаністичної прози 30—40-х рр. ХХ ст. «Дванадцятка» та останньої книжки Дарії Віконської «Жінка в чорному. Джеймс Джойс: Таємниця його мистецького обличчя». Водночас бібліотека — це комфортне перебування серед книжок, близьких тобі за духом, і якомога далі від нинішнього божевільного світу, у якому люди весь час кудись поспішають і не можуть знайти спокою. — Ви видали близько ста книжок у серії «Приватна колекція». Це книжки, які ви прагнули мати у власній бібліотеці? — Для мене власна бібліотека, яку збираю зі шкільних років, це — передовсім, не книжки, а друзі, у колі яких легше жити, а серед них можуть бути і давні автори: Шекспір і Гомер, Овідій і Сенека... А сьогодні, коли в мене виникає бажання поповнити свою бібліотеку чимось новим, нерідко такими новинками стають книжки письменників, яких люблю і шаную, або антології, які сам впорядковую і видаю в серії «Приватна колекція». Так намагаюся додати до своєї бібліотеки книжки, яких мені бракує (усміхається). Зокрема, так зініціював перевидання книжки поезій Ігоря Калинця «Відчинення вертепу», виданої в Брюсселі 1972 р., за яку поета засудили на десять років. — Мабуть, маєте книжки зі своїми історіями... http://zakarpattya.net.ua/News/1158...ladaiu-koshty-u-vydannia-serioznoi-literatury
Мікола хАзіров свою "колекцію" не афішував, але про неї стало відомо всім. Немає нічого таємного, що не стане колись явним
У Музеї давньої книги у Львові не дорахувались майже 100 стародруків із рукописів XVI-XVII століть http://www.radiosvoboda.org/a/28215851.html ЗМІ опублікували повний список викрадених з ЛНГМ стародруків
Інтерв'ю Міністр культури розповів, коли до України повернеться "скіфське золото" - відео Скіфське золото повернеться в Україну не раніше другого півріччя 2017 року
В 2012 році у Львові відбулася презентація частини колекції ресторанних меню знаменитого французького гастрономічного критика, який писав під псевдонімом Князь Курнонський. Можна було порівняти асортимент найкращих паризьких ресторанів із сучасними вітчизняними картами страв. А мистецтвознавці запевняли - за колекцією Курнонського можна достеменно вивчити кулінарні уподобання французів - від початку до середини минулого століття. "Львівська" колекція є частиною великої збірки ресторанних меню, яку підготував Моріс Сейланд. Він - найвідоміший гастрономічний критик Франції початку минулого століття. Прославився Сейланд під псевдонімом Князь Курнонський - як автор багатотомного довідника “Гастрономічна Франція”, розповідає мистецтвознавець. Вікторія Сусак не один рік досліджувала ресторанні карти Курнонського. Каже, він зібрав 6 тисяч меню у тих місцях, де побував. Кожне з них - унікальне. Вікторія Сусак, мистецтвознавець: "Ви бачите тут ніби біле, а насправді там сліпе тиснення. Тобто, якщо скерувати світло під кутом, то ви зможете прочитати, що було заплановане в меню". Для оформленням меню французьких ресторанів зазвичай запрошували відомих художників. За словами фахівців, більшість із ресторанних карт можна вважати витворами мистецтва. Вікторія Сусак, мистецтвознавець: "Це цілий світ і це дуже цікавий світ за яким стоїть не тільки питання що їли. А питання які страви. Коли були популярні дальше питання, як можна подати і презентувати меню, за цим стоїть теж питання, як можна оформити і меню стає вже витвором мистецтва". Частину меню з колекції Курнонського привіз до Львова ресторатор Вардкес Арзуманян. Він придбав їх на французському аукціоні. Тепер хоче випустити їх окремим виданням. Вардкес Арзуманян, ресторатор: "Во Львове всегда деятели искусства принимали участие в ресторанной жизни, это какието впоетические вечера. Это и художники расписивали меню, я считаю, что Курнонский должен бить во Львове и эта колекция должна бить во Львове". Нині похизуватися екземплярами із зібрання меню найвідомішого кулінарного критика можуть лише кілька колекціонерів. http://www.5.ua/kultura/kolektsiieiu-restorannykh-meniu-kurnonskoho-prezentuvaly-v-lvovi-48919.html