Вітаю панове!На вихідних вирішив обслідувати одну висотку,біля свого села.Особливих надій не покладав,вирішив прогулятися наугад,знахідки не дуже цікаві,але час провів добреНа самій вершині висотки наткнувся на продовгувасту яму,довкола неї був мг-шний настріл,копав лише кольорові сигнали,але сталеві гільзи знаходилися візуально.Недалеко від ями натрапив на струхлу деревину,в ній були два дивні штирі,см по 30 в довжину,товщиною з палець.Хто може зустрічав такі?
На другий день вирішив розвідати горбок по сусідству від висотки,знов натрапив на настріл мг-42,зачепив до біса тяжку шестерню..Ніхто не зна від чого?(для порівняння хвіс 120 мм міни).Також підфортило знайти біля позиції монетку,1 копійка 1889 року.Під кінець повернувся на висотку,яку розкопував в перший день,попало два глибинних сигнала,на глибині десь до пів петра,вискочив лист металу,в іншій ямі теж подібний лист,але біль змахує на ящик,під ним ще щось було,але вже не було часу копати..Останнім сигналом став зацеп з німецького ігрика,відірвало його разом з зацепом підсумка:
Я свой нашел в немецкой ячейке на такой же глубине, но рядом с селом. Папа местный и подсказал что раньше там выпасали скот. То, что в дерево загнали - это вопрос. Хотя у меня в хозяйстве где только уже я его не использовал.
Вітаю!Нарешті вийшло відкрити сезон,від самої висоти довелося поки відмовитися,там засіяно все,але от неподалік знайшлося перспективне місце.
І таки не прогадав,гільзи,хвостовик з міни,осколки..Під кінець вискочила пряжечка. Спочатку я здивувався,потім знов здивувався,тоді посміявся від душі і приунив..Думав совок,років так 80Але при чистці виявилося, що пряжечка то самопальна!Чуть кривувата,зроблена по моєму з артилерійської гільзи. Думаю якомусь солдатові було доволі таки скучно сидіти в окопові і думати про свою фрау(по настрілу знайденому в окопі,думаю що вони були німчуровські). От він і вирішив для неї склепати таку "валентинку", жаль не встиг віддатиХвіст 82 мм мінометки для маштабу:
Вітаю панове! Недавно вирішив обкатати новий металошукач, виїхав з другом під Київ, на старі окопи. З металошукачем розібрався, і він мене дуже навіть порадував, зачепив на місці бліндажа буржуйку, зроблену з бочки. Біля бочки і в самій бочці були батареї. Для чого їх палили? Поруч біля бліндажа було знайдено пару детайлей(на останньому фото) хто знає від чого?