Вітаю шановні камради, іноді (добре що не так часто) на очі натрапляють ляпи музейної идентифікації предметів. Кінська бляха перетворюється в ритуальний предмет. Тут взагалі без коментів)
Хах)))) Доповню вашу тему, бо деколи аж за живе бере 1. Почнемо з "Козацьких" пістолів, Уманького краєзнавчого. Були б такі у козаків - завоювали б вони всю європу, Наполеона б переплюнули. Чи то запорожці в Кримській війні участь брали...
Здравствуйте.Увы,не могу выложить фото-не догадался сделать,но на словах изложу. Осматривал как то экспозицию Героя СССР,в одном из известных музеев.На экспозиции как обычно личные вещи,награды, фотографии,краткий боевой путь-и личное оружие...Я у нескольких сотрудников,а потом у директора пытался узнать,откуда у Героя,погибшего в 1943 личный ТТ с мелкой насечкой на затворе.Но увы,ктоме уверений что это именно его "ствол" так ничего и не добился.
І ті люди зі словами "молодой человек, я седьмой десяток живу и знаю что говорю....!", так визначивши експонат, на 200% впевнені в своїй правоті. Як приклад напис під експонатом, на думку музейщиків це: "Летнее пальто Маршала Советского Союза Георгия Константиновича Жукова. 1940-е гг. СССР. Этот советский полководец первым из всех стал маршалом в 1943 г., трижды Героем Советского Союза — в 1945 г., был удостоен двух орденов «Победа» и множества других советских и иностранных орденов и медалей". Гадаю тут не потрібно десять наукових джерел щоб визначити...
Маленьких??? Та у палаці Паланок у експозиції - шедевр за шедевром! Музейники недолугі скотиняки, яких з історією поєднує лише факультет МС (музейна справа). Якщо людина у справі випадкова, а не фанат - ось і маємо. До речі, пихаті недолугі скотиняки. Одного мого товарища (кандидата наук, палеолітчика) робітник музею на Черкащині намагався виставити невігласом, коли він своїм аспірантам пояснював по матеріалам з експозиції музею, які крем'яхи чим є. Той почав галасувати, що я сам цей стенд оформлював, що ви людей збиваєте з пантелику, а самі нетямущі. Павло йому й відповів: вибачте, але я працюю на кафедрі археології, та саме палеоліт - моя фахова спеціалізація. Той знітився, та втік, навіть не вибачившись.
Ухочистка, копоушка — тонкий и длинный инструмент в форме палки с лопаточкой на конце, предназначенный для чистки уха внутри.