Интересует сколько может стоить данный образец. Вещь довольно редкая , я б сказал коллекционная. Буду благодарен за помощь.
Я звісно вибачаюсь,але що у цьому предметі колекційного ? Аж нічого,звичайний "новодєл",більше схожий на китайську підробку. Можна спробувати на аукціоні з 10 000грн,може й знайдеться покупець,а може й ні. Якщо б був переробок з бойового екземпляра на косій рамці,він скоріш за все коштував би дорожче. Соррі якщо не виправдав сподівань.
Фрезеровка таки є,але чому номер не на "бороді".. Якщо не помиляюсь,53-54-ті роки йшли саме з номером на "бороді". Питання.
На пневматиці всі маркування як на фото, даже з фігурною скобою був перероблений в пневмат і номер був не на бороді. Також подивіться на рамку отвору під серьгою ствола немає, як і було на ранніх років ПМ
Тож і кажу що з отими переробками немає нічого в ньому колекційного,звичайний кастрат,схожий на китайську подєлку. Яка в нього колекційна цінність ? В мене був Флрбер ПМ,якихось 60-х чи 70-х років,вже не пам‘ятаю точно,але він був повністю у заводському воронінні та з усіма рідними заводськими номерами,виглядав зі сторони дійсно як справжня зброя,а тут щось незрозуміле. Доречі,продавав тут. Я ж не сказал що він вироблений у китаї,а сказав що схожий на китайську підробку.
Судячи з наявності технологічного отвору та відсутності прорізу на рамці під вушасту скобу з правої сторони рамки,можна сказати що донор таки першої половини 54-го року,але набиті новоробні номери аж ніяк не додають предмету колекційної цінності,а так да,схоже таки на переробку з оригінального ПМ-а,зроблену вандалами,знищівшими оригінальни номери і зробивши казна-що ..