Доброго вечора шановне товариство. Хочу запитати знаючих людей про монету 50 копійок 1992 року. Монета на вигляд бронзова. Я не дуже в Українських монетах.То хочу запитати вас чи випускалась така монета в бронзі. І якщо так то яка її приблизна ціна.Дякую наперед за відповіді.З повагою.
Кажуть люди що до 100 баксів може тягнути ... http://monety.in.ua/obikhodnye-monety/316-50-kopeek-1992-g-ukraina
Фотки зроблені при деному освітленні. Завтра зроблю фото гурта витертого ластиком при деному освітленні. Ось ще одне сьогоднішнє фото.
Сделайте гурт и проверьте на магнит ее. Так на вид стандартный штамп 1АА(?). В бронзе не выпускались, выше по ссылке - сталь плакированная медью, скорей всего
Є інфа що випускалися ... 50 копеек 1992 г. (Украина) Цена по каталогам: 1000-1500 грн. Описание: а Вы задумывались сколько может стоить украинская монета 50 копеек 1992 г.? Цена может варьироваться от 1000 до 2500 грн. Но не все 50-ти копеечные монеты настолько дорогие, есть всего несколько разновидностей, за которые нумизматы готовы платить большие деньги. 1. Вдавленный тризуб (английский чекан). Из-за неправильных эскизов, трезубец получился вдавленным на выпуклом поле. Такие монеты хоть не часто, но все же встречаются в обороте, их стоимость на аукционах 1000-1500 грн. 2. Не родной металл. Стандартный металл, из которого чеканили 50 копеек в 1992 г. - латунь (эти монеты ничего не стоят). Но также известны монеты из серебра, сплавов металлов, их стоимость 2000-2500 грн. Вывод: дорого можно продать лишь 50 копеек с вдавленным тризубом или выполненные в другом металле. 50 копеек 1992 г. Бронза
Зважив монети як і просили правда ваги китайські. Ось що вийшло.Других 50 копійок також 1992 року.Також дрібні ягоди і мелкий гурт.
Инфа не верная На их фото медь, либо сталь покрытая медью. "По каталогам" есть не только цены но и перечень металлов))) Монета 1ААм, должна быть - латунь светлая, вес - норм.
Навіть не знаю чи запрошувати камрада Jacky7 з Донецька. Він не був на сайті ще з 17 грудня 2015 р. Брав я розчин лимонки а потім содою чистив.І так багато раз. Потім шліфував войлоком з пастою.Ось що получилось.
Після довготривалого перебування в землі вони(монети),всі виглядають "бронзовими",мав на увазі 50 коп. України.Це на фото мої копані 50 коп.
Интересно как сигналит под катушкой, если есть цифровой прибор, попробуйте, думаю разница должна быть если в разном металле. Ну а если накопиться приличное ко-во сомнений то ради установления истины и как следствие получение некоего гешефта не грех отдать на спектральный анализ, где-то на фиолетовом проскакивала тамка.
Доброго вечора всім.Шановний Search 1973 візьміть одну з ваших чотирох монет саму темнішу. Я вчора взяв дві свої аналогічних монети.Просто вмочив в лимонку посипав содою потер і помив. І вони стали як нові жовтого кольору.Одну з них ви можите бачити там де фотографії двох монет разом. Брав навіть монету з костра таку саму чорну.Монета стала жовтого кольору.Сліди вогнню залишолись у вигляді малесеньких пузирків.Якщо і те не поможе в чому я дуже сумніваюся то декілька секунд електролізу і люба з ваших монет як тільки зі станка. Повірте мені моя монета пройшла вже все.І електроліз по пів години декілька разів. Просто так яб ні до кого не звиртався.З повагою Богдан.
Шановний Богдан, багато хто намагається вам сказати, що до теперішнього часу ще не відомі 50 копійок 1992 1ААм у бронзі. За фотографіями дійсно колір металу має колір бронзи і можливо сама монета бронзова, але є "НО". Ваша монета може бути цікавою лише в тому випадку, якщо вона буде визнана нумізматичним суспільством як перепутка в металі. А для цього вам необхідно самому переконатися і переконати всіх інших, що це бронза, а не латунь і не тільки за кольором металу. Монета у вас і тільки вам вирішувати, яким способом, ви визначите з якого вона металу.
приведу несколько примеров: -Латунь ЛС59 - содержание меди 57-60%. при окислении зеленоватый оттенок.( из за большого содержания цинка) -Латунь Л63 - содержание меди 62-65%. при окислении ярко желтый оттенок. -Латунь Л96 - содержание меди 95-97%. при окислении красный или бронзовый оттенок.(часто путают с медью). Учитывая выше изложеное( а также страну в которой находимся) могу предположить, что какую то из партий монет могли сделать именно из Л96, что и дало такой цвет! 100% ответ даст спектральный анализ. ИМХО