Усім привіт. Хоча сезон 2014 відкривав як і багато хто 1 січня -але тему по знахідках вирішив створити аж тільки сьогодні. І так-ось такі знахідки з моїх не багатьох виїздів на коп у січні.
Також добавлю фото знахідок з останнього виїзду у неділю. ПС. Підкажіть- хто знає , від якої шаблі ножни що на фото ?
Дякую за відповідь.Те що ножни австрійскі я здогадувався. Питаючи від якої шаблі ножни я просто не точно сформулював питання --я мав на увазі зразка якого року випуску, і якого роду військ ?
Прусская солдатская артиллерийская сабля образца 1896 г. Ось інформація про неї http://www.waterloo-collection.ru/item.php?id=517
Підніму тему. Хоча декілька виїздів на коп за останніх два місяці було- але без білш менш цікавих знахідок. І от тільки в останній виїзд минулої пятниці ( вже під завершення так сказати робочого дня ) коли на якісь знахідки вже і не сподівався натрапив на так званий *зброс* жетонів- що трохи здивувало так як позиції де знайдені жетони- РІА. Правда стан жетонів викликає -але все одно прємно. ПС. Від чого і чия може бути алюмінева планка з залишками шпильки ( знайдена тамже ) ?
Давненько вже нічого не писав в темі ( все не було відповідного настрою ) і тільки вчора на копі вилізла ось така медаль- як на мій погляд приємна знахідка, тому сьогодні вирішив написати- так сказати поділитись своєю маленькою радістьу з приводу цієї знахідки. Також добавлю фото знахідок з попередніх виїздів.
Доброго усім дня.Вирішив трошки оживити тему. Історія така- зїздив учора провірити один город де по розповідях під час різних робіт час від часу знаходили різні монети ( які саме мені уточнено не було). Приїхавше на місце і заручившись згодою власника городу- почав пошуки. Як виявилось нічого особливого там не водилсь- трошки підняли настрій наполовину вбиті 20 крейцарів, а вже під завершеня дня коли вже смеркалось приємною несподіванкою стала знахідка динарія ( тому планую зїздити туди ще раз ). Оскільки вчора приїхав до дому майже вночі то фото вже злегка помитих знахідок викладаю зараз, добавлю фото супутніх знахідок- гудзиків та іншого також попався такий своєрідний прикол -палаточний люверс через який проріс корінь ясіня що ріс на краю городу. І так фото.
Спасибо. Штыка конечно жаль ( впрочем как и порубаную прягу ) главное что и винты накладок удалось открутить и кнопку разработаь- только вот сам клинок вызывает . Но как говорится- хорошо что хотя такое ещё попадается.
Доброго вечора. Вчора знову вдалось зїздити трохи покопати, і як результат ось така знахідка. Прошу підказати по хресту- що саме за хрест і де він використовувався ( у мене дві версії 1- з обкладинки якоїсь церковної книги, 2- накладка з більшого деревянного хреста ). Знайдений на позиціях РІА по ПСв, розміри - висота 10,5 см, ширина 6 см. Наперед дякую.
Кіотний хрест.Краса... http://www.bolshoyvopros.ru/questio...tnyj-krest-kak-on-vygljadit-skolko-stoit.html
Велике спасибі за відповідь і ссилку, ще таке питання- чи можливо визначити по техніці виконання хреста або по якихось інших признаках в яких приблизно роках виготовлено даний хрест ? ПС. Забув уточнити- хрест виготовлений з бронзи .
Думаю,що 19-початок 20-го століття.В принципі,річ виготовлялась масово,була майже в кожній хаті,найбільшого поширення кіотні хрести отримали в 19-му ст.
Ось такий результат за три години копу у неділю. Коротко - вирішив поїхати покопати, а оскільки вже був обід і часу до вечора залишалось мало щоб їхати кудись дальше, то рішив їхати в самий ближчий ліс - копаний мною багато раз ( та і нетільки мною ). Їхав практично просто так аби походити і на якісь знахідки ( не рахуючи гільз патронів і осколків ) зовсім несподівався. Як виявилось- помилявся ! ПС. Накладки з хреста так і незнайшов , хоча навколо того місця де знайшов знак перерив усе ( копав усі сигнали які тільки були ).