Камради....незнаю як довести Вам всі мої ПРОБЛЕМИ без матюків......Хочу відправити мою сімью подалі від бойових дій..., але маю бабцю 88 років з альцгеймером...Питання як відправити своїх жінок за кордон, як що у бабці немає дійсного закордонного паспорту(прострочений старого образцу має)....та отримати його мабуть немаю можливості, бо бабця в неадекваті.....як їм виїхати ...
В любом случае получайте паспорт. Если она ходячая ведите ее на оформление. Если лежачая ,как то договаривайтесь что бы к вам домой пришли и оформили. Там от нее кроме подписи и отпечатков пальцев ничего не надо. Подпись как то напишет. Если поведете ее ,то обязательно возьмите старый паспорт, пока не сдадите старый паспорт новый не выдадут.
В 2018 получал второй загранпаспорт,при получении хотел сдать старый-ответили,что не знают ,что с ним делать(якобы у них нет инструкции).В итоге у меня 2 паспорта для выезда за границу,один из них старого образца,ещё красный, небиометрический.Лежит,на всякий случай не выбрасываю. В самом начале войны можно было выехать без загранпаспорта,но с июня-июля в Чехию по внутреннему украинскому паспорту перестали пускать. Поищите в сети информацию по Польше,Молдове, Венгрии,Словакии-может ещё пускают по внутреннему паспорту гражданина Украины.
Закарпаття не кожному по кишені.Знаю від людей із Закарпаття, що багато з них виїхали до Чехії, отримали статус тимчасового прихисту,отримують допомогу тут,а в Україні здають помешкання в оренду біженцям.Самі при цьому тут в Чехії отримали житло безкоштовно. В жодному разі не кажу що всі такі..
Якщо питання ще не вирішили, то звертайтеся до волонтерів. Не стидайтеся і не затягуйте. Бо буде пізно.
Дякую....питання мабуть й не буде вирішене....я хотів вивезти свою жінку, доньку та мати....щоб мене нічого не тримало....., але бачу нічого не вийде бо мати дуже погано себе почуває....тому треба буде за нею постійний догляд....дякую друзі за Вашу увагу та допомогу.....
З свого досвіду. Я бачив ще в лютому багато людей, які залишалися тільки тому, що нікуди було діти собачок, хом'яків, курей, свиней. Прийшли рашенсвині, нічого не вижило.... Які там хом'яки?? Люди загинули... Тому, садіть усіх в машину і вперед. На блок-постах термін паспорту не питають. А там розберетеся.
Нет ничего хуже чем быть в заложниках у своих родных, если правильно составить маршрут по 300-500 км в день с остановками на недельку то такое путешествие родным может даже и понравится. Вы мужчина и в первую очередь они от вас ждут решение. С УВ
проходив точно таке, тому попереджаю, пакуйте в автомобіль і виїжджайте, не слухайте старших, своїх родичів, мало не загинули з дружиною через таке. Особливо, дуже особливо, в віці поза 70. Це часто знову діти. На вашій шиї, от і поводьте себе як батьки