На днях закінчив,реставрацію трьох німецьких касонів,делеко неперших моїх трьох.Зовсім трішки шпаклівки"Finish",так як касони були досить здорові,грунтівка фірми "NOVOL"(чорна),фарба "RAL-6006"(в балончиках),декалі переводки(Вермахт і СС),підшльоми замовляв у Рейхарда Унрау,сильно непинайте,критика всприймається!!!!
Извините, а вы не могли бы выложить фото грунтовки и краски, которыми пользовались. В принципе горшки нормальные (мое мнение) немного матовости придать бы.
http://reibert.info/forum/showthread.php?t=47974 вот тут я писал о застаривании, но..по поводу духовки, точно надо знать выдержит ли краска и если есть шпаклевка - категорически нет!
Жодних секретів,по просьбі камерада Землеройка,виставляю фото розхідників,якими користувався я,при реставрації гельм!Бажаю вдалих експерементів!
Интересно, что оттенки получились разные, но все хорошие! Так держать камерад, еще одни правильные руки!
Отличные шлемы вышли!Скажите краска РАЛ-6006 это тот болончик что слева, по чем он стоит и где его покупали?
2 Reinhardt Unrau Думаю що скоріш за все,той відтінок получився від фотки,так як фоткав мобілкою!"Я не волшебник,я только учусь" 2 Thomzen,думаю що саме так і є,так як в реалі,всі під одну масть! 2 doccc будьласка,в любий час! 2 M.Vittman,так фарба РАЛ-6006,це той самий балончик,що злівої сторони на фотці!Купляв в Чернівцях,на "Калинівському Ринку",коштує таке щастя-20 гривень,один балончик!При вмілому користуванні,можна пофарбувати одним балончиком-одну гельму,на мою думку,дуже економно!!!!
2 M.Vittman,так посередені на фотці баночки НОВОЛ,то два компоненти грунтівки,у більшій банці міститься,густа чорна маса.А у меншій рідина,затверджувач і розріджувач,тобто два в одному!Признаюсь,чим корисний такий тип грунтівки,а тим що грунтівка цієї фірми спрацьовує,як грунт-шпаклівка!!!Співпрацюю,з цією фірмою,неодин рік і визнаю:зручність,надійність,швидке висохання,легко дається перетирати.І дрібні раковинки,гарно загрунтшпатльовує!!!Раджу всім,хоча дорогувата!А розчинник 650й новіша модель із ряду розчинників,він скоріш за все універсальний,тому що трішки краще розчіплює хімічний склад речовини,ніж скажімо його попередник 647й!!!!Тому з ним привик працювати,більше довіри до нього,перевірено часом!!!
Еще вопрос эта краска в балончике уже матовая?Ей вы и красили каски только одной?Или еще цвета добавляли?
2 M.Vittman,підсказую,розчинник в баночці той що зправа,потрібен для того,щоб розріджувати грунтівку перед нанесенням її на "горшок",так трішки швидше висихає після нанесення погрунтована поверхня,але перед тим незавадило б ретельно збовтати та перемішати,і дати висохнути,при кімнатній температурі +20,25 градусів за цельсієм! Фарба в балончику іде із заводу НЕматова,а глянець!!!!!Фарбував одним кольором,РАЛом-6006!!!Більше жодних кольорів,тільки РАЛ!!!!Але палітра до вибору кольорів та відтінків,дуже велика!
Просто я чего спросил про краску из баллончика не матовая ли она ваши 1-й и 3-й шлемы выглядят матовыми, от куда такой эффект?Сколько распыляли слоев?
Черная грунтовка по моему мнению плохо. Если использовать шлем по назначению, из-под царапины (скола) будет "светиться" черное пятно.