Камрад,підскажіть як коректно зробити деактив? висвердлити ржаві капсуля і висипати порх чи залишити як вони є, але просфердлити з боку гільзи дирку. Скільки стоїть в такому стані патрон. Завчасно вдячний. Перепрошую, фото загрузити не можу, а тому скину пізніше.
Спасибі, я теж прихильник свердлити збоку, але перший раз попалися ММГ із ржавими капсулями, фрици не всигали виготовляти боєприпаси хоч на них працювала вся європа, а тому мідні капсуля замінили залізними вони у закупці дешевші, патрони 43 р. Попробую знов загрузити фото
Ржавчина там поверхностная, я думаю покрайней мере мне удавалось за несколько раз отмочить в силите и отчистить. сверлить капсюль не советую. просверлите отверстие сбоку, сверло 3мм Пуля скорее всего SME, тоесть с железным сердечником. НО в этой партии были и PMK .... но там скорее всего нормальный капсюль должен быть
На статтю вийде у тому випадку якщо балістична експертиза встановить, що вони придатні для стрільби тоді 263 ч. 1 КК У, але якщо патрони проварені то жодний із них не вистрілить навіть якщо капсуль буде не ржавий.
ну я бы себе 1 взял .. но такой чисткой попросту угробили всё и вся. стоимость упала до цены металла .. , интерес не возбуждён Вот тему специально создал, что бы люди вещи не горбили ... http://reibert.info/threads/ochistka-i-deaktivacija-patron.270451/ , а результату "0"
яб кенетическим молотком распулил. а капсуль потом вітравил. сверление убивает вид, делает из цацы гофно.
говно - когда в гильзу с одним клеймом продавцы пихают такие пули, какие только захотят! Примеров уйма! лучше заводского обжима ничего быть не может. Уж лучше маленькая тугая дырочка , чем шанс, что пулю подменят и т.п. Да и пристрелочные не рекомендую Вам молоточком разбирать
=ask= Ви праві перед тим як робити очистку необхідно запитати порад у досвічених, або експерементувати по одному, можливо дві три сотні та пару років і в мене був би свій метод. Проте я раніше не задумувався щодо їх очистки, а тимбільш продажі, однак було цікаво скільки коштує такий екземпляр в нормальному стані. Екземпляри не рідкісні, але можливо комусь і потрібні до колекції. Проте я поняв, що зарубав по варварські, жаль, просто намагався себе підстрахувати від криміналу, а тому знаючи дідівський спосіб 1,5 годинки проварив. Найдені екземпляри 3 роки назад моїм батьком близько 2000 тис. На той час Їх стан був кращий навіть між ними були фрагменти бумаги, проте батько знаючи мене їх зібрав та висипав у річку. Весною трактор чистив підїзд та захопив ковшом, а тому дещо викопав. Завчасно дякую всім за поради.