Камрады, патрэбна дапамога. Прыйшла па абмене такая вось мядаль. Прашу выказацца па сапраўднасці. Прыйшла ад надзейнага камрада, шмат што ў яго браў, давно сябруем. Ён набыў яе яшчэ ў 90-я ў Нямеччыне вместе з іншымі наградамі,якія былі сапраўднымі. Здаецца, усё добра, але ёсць пытанне па ваге. Ва ўсіх крыніцах паказаны 24 грама, але гэта для латуні. Мая з цынкавага сплаву, лёгкая. З такога сплаву яны рэальна вырабляліся, але колькі весили- нідзе не знайшоў. Яшчэ пару довадаў: спроба варварскай денацыфiкацыi і трэснутае вушка. Арыгінальныя медалі мают невялiкi кошт, ці ёсць сэнс яе падрабляць і забіваць да такога стану, ператвараючы ў металалом? Тым часам ў 90-е, кагда кошт такіх мядаляў ў добрам сахране быў 12$... Аднак давяраі, но правярай... Прашу выказаць ваша меркаванне.
http://german-medal.com/main/katalo...42_ostmedal_sascha_weber_standartnoe_izdanie/ Гадаю вам буде цикаво.
От поляков всего ожидать можно , сегодня себестоимость изготовления такой медали не достигнет доллара а подъем в десять раз подвигает на многое , Гинденбургов изготовляют в количествах . Лично мне ушко не нравится и шов , но не настаиваю , все таки после 1942 требования к качеству снизились .Вот была бы без серебра то вопрос другой .
Посеребренная это обычная третьего класса а бронзированная это третий/четвертый класс для медсестер и персонала фронтовых госпиталей заказанная в 1942 году .