Ось і я розпочну звіт нового сезону, попередній сезон мене дуже радував практично кожного виїзду, багато чого навчився і з багатьма людьми познайомився. Цей сезон, думаю, буде не гірший. А як домовився з дідом хабарним та лісовими духами дізнаємось з наступних виїздів! Цього року було вже досить виїздів, знахідки середнього рівня. Лише одна знахідка мені особливо сподобалась, давно хотів знайти шаблю або щось того подібне, і думаю це буде першим кроком до здійснення своєї мети. Я вважаю що це верхня частина ножен австрійської шаблі-тесака, фото покищо погані з телефона скоро будуть кращі. Є 4 клейма, їх я сфоткаю фотоапаратом щоб було чітко видно, а наразі лише ці фото!
Думаю что это устье ножен немецкого штыка обр.1871 года. Надо искать рядом нижнию часть. Должен быть выбит полковой номер.
щодо другої частини я також думаю її шукати, просто в тому місці стільки всяких звуків шо задовбався копати баночки, кришочки. Щодо номера то він є, сфоткаю потім!!!!
...ось власне клейми, номер цікавий, хтось допоможе його розшифрувати, особливо цікавить що означає номер 148 в кінці, потім розповім свої здогадки щодо цього номера...
А як же тоді після "дембелю"?Зброя залишалась в арсеналах,або видавалась новобранцям,з новими особистими номерами.Не могли ж кожного разу клеймо перебивати.ІМХО.
у звязку з тепер нечастою появою свинорізів в котлі та його околиць - фото цьогорічного першачка, порадував живучістю ...
Вітаю з Гарним початком Сезону .....148 ....Піхотній полк..... Як звертати увагу на ПМвешні стаканчики....побачимо набивку підрозділа,все як на жетонах у скороченому виді.( не завжди правда,основному 1914-15 р.) З Пов. В'ячеслав.
..чому я приділив стільки уваги номеру, бо десь рік тому в 2-х кілометрах від цього місця був знайдений жетон з номером "148" і тому я думав що номер на жетоні повязаний з номером на ножнах!!! Но уви, не все так романтично!
уважніше придивившись, я помітив що певні узори, що знаходяться вище номера колись також були номерами, тому виходить що номер 2-а рази перебивався!!!!