Візуальна знахідка. МД не реагує. Дуже схоже на олов'янисту бронзу. Не магнітне. Можливо мотеорит неметалевого походження???
Це оплавок з якогось металу. Можливо було якесь вогнище, або пожежа і там щось розплавилось. Я знаходив оплавок міді більше 5кг. На прийомку оплавки не беруть, але знайомий прийомщик якось пропихнув його.
Очень редко встречаются метеориты без металлов. https://inconsulting.com.ua/ru/gemmologicheskaya-ekspertiza/identifikacija-meteoritov.html
Доброго. А мен1 чомусь здаЭться, що то з "л1тейки", п1сок на форм1 оплавився, "ст1кло" получилось. А може якийсь комулятив газував, що й наплавило грунт.
Може ск1фи щось плавили, то ще т1 металурги були, я чого до плавл1ння прицепився, в епоху розвитку соц1ал1зму працював в нас машинобуд1вний завод. В1дходи виробництва вивозили в окресност1. Так там под1бного скла, як буряну п1сля дощу. Э клапнт1 десь п1в на п1в метра.
Питання в тому й полягає. Якщо не метал, то навіщо скіфам?.. Думаю, що за 2.5 тисячі років вся органіка б розклалася. Питання не в оцінці, питання що воно може бути. Заводів у нас нема, плавилень сучасних також. Мабуть нехай поки лежить на полиці як непотріб, а там буде видно
Костер жгли,бросили бутылку битую в угли-вот и получился Ваш "метеорит"или привезли из другой местности с мусором,навозом и т.д.... вариантов миллион.