Вітаю! Розумію, що шансів мало, але не дає мені спокою питання - Що то є? Металевий диск, діаметр - приблизно 25см Має кілька заклепок зі світлого металу (обвів на фото) Клейм\надписів немає, можливо були, але час і агресивні грунти їх поїли Був викопаний на мадярській позиції (лінія окопів) Прошу, підкиньте хоч ідею, бо мучає
Здравия.Может наслоение эпох..,и это умбон со щита без шипа...Или нагрудник со средневековых доспехов...https://www.google.com/search?q=Час...hlosKHVilAHIQ9QF6BAgQEAE#imgrc=ZUZtWHUbWJQkkM
У умбона должен быть откован край по периметру для крепления к щиту. Нагрудник доспеха... 25 см? Для смурфиков?
Вітаю Занадто важкий, для такого використання, там товщина майже в 5мм Та і по супутнім знахідкам, нічого такого не було. Покищо найкраще до чого додумались - це мінометна плита або бронелюк. Але то всеодно не підходить
Вітаю, до речі можливо. Але мені здається їх з чавуну робили, тут метал точно не чавун, той би так не деформувався - тріснув би. Ну мені зустрічались тільки з чавуну такі елементи... І ще зі заклепки незрозумілі... Але варіант дуже навіть можливий, навіть самопальне могли щось таке зробити.