Шановне панство є в мене медальйон католицький з мощами святого Чарльза, орієнтовно 1950р. В продажі таких ні де не бачив навіть по аукціонах, в що його варто оцінити?
Хтось колись такий продав за 15₴ можливо в мене іменно цей і в руках но широкого продажу як такого їх немає як і будь де у наявності і не відомо скільки таких медальйонів було виготовленні. Мощі також не резинові на мільйонні тиражі не вистачить.
Я просто показал пример. Святой не православный, того тут Вам вряд-ли кто-то даст много. Ваша вещь и Ваше дело, но как по мне продавать вообще нет смысла святокупством заниматься. Частное мнение.
Дякую но так як я не католик то і жодної релігійної цінності він мені не представляє лише як предмет колекціонування.
Я не верующий, но общался с клириками и католическими и православными. Скажу это одно и тоже. Особенно монахи любят причащаться конкретно. Правда лучше мне католический храм. Там сидеть можно, а не стоять как раб. Православные ортодоксы по своей сути.
Ну раз Вас не влаштовує оцінка в $15 - то давайте подумаємо логічно))) Тут же особливо цікаво що там за моща в тому кулоні... Кусок кістки? Якої?) От був би цілий палець - ото точно була б моща))) Також, цікаво на скільки кулонів вистачило того святого))) А ще було б цікаво глянути той цех по переробці святих в кулони))) Цей лот викликає стільки цікавих питань, коли його бачиш, що можна оцінити десь в 1000 грн за те що мозок напрягає цими всіма цікавими питаннями))) З повагою, Михайло
Ну не лот, сумніваюсь що його тут хтось купить а вот завтра на базарі виставлю серед гільз і інших сувенірів тисяч за 50 в нас там і ксьондзи ходять і інші фанатики віруючі як не хочуть щоб мощі їх святих по барахолкі валялись куплять.