На днях був на Буковині ..... Зі слів власника даного медальйона річ ну дуже старовинна близько двух тисяч років але ніхто не може ані датувати ані чого внятного сказати про нього . Знайдений в Польщі на полі при убоці картоплі В ЗЕМЛІ з часом був вмочений в лак так як залишав темні сліди на шкірі "мазався" після чого і має такий вигляд. Буду надзвичайно вдячний з будь-яку інформацію Дякую
та-да фото не фонтан - з телефона. медальйон знайдений десь років 20 назад як для новодела не Китай ще , а для Польщі(Європи) можна було б і якісніше , згадайте наші штамповані хрестики з алюмінія Дякую
хтось "типу експерт" подивившись на медальйон дав висновок - медальйон старий тому-що на ньому зображено розіп'яту особу в короні , ото ж після розп'яття Іс.Христа всі зображення розп'ять були такими якими ми привикли їх бачити в вінку ,тобто в короні могли зобразити короновану розіп'яту особу дохристового часу так як після нічого подібного не було.......... ну якось так хоча з іншої сторони Матір Божа........
Ох и йолоп этот "хтось", именно ,что "типа эксперт"... "2 тыс. лет...,корона, дохристианство" можно ноги @бассссссать А насамделе - обычный медальон , оберег. ( на лицевой читается AFISSO (S) ,есть такой городок в Греции - может и оттуда) На реверсе дева Мария с младенцем Христом на руках. Хотя наряд Богородицы -традиционен для католических ее изображений.
Я извиняюсь, не в то время жил, но на Богородице наряд больше похож на бальное платье. Если не прав - заранее извиняюсь...
До речі на рахунок класичного зображення і вбрання Діви Марії , троха погуглив - так не класичне зображення
Хтiв би ТС ,то виклав би нормальнi фото,скани, написав би усi букви , i т.i. А по "мутняку" хай сам переймаеться... I читайте уважнiше, добродii! Я казав : зображення "католическое", а не "классическое" . та до речi - у кожнiй країнi е тiльки цьой країнi присутнi особливостi зображень усiх святих (старо-нiмецька школа, голандська, польска,iталiйска, захiдно-українська тощо..) Але це вже треба для вас розвинути тему " Iсторiя свiтового живопису", а менi нема коли. Все - власноруч...
Дякую за пояснення , не сприймайте мій коментар як образу будь-ласка , прочитав я уважно просто сприйняв вислів -"традиционен для католических" як класичний - моя помилка.