Всім доброго здоров"я.Є ось такий макет,розбирати чи чистити не буду (потрібно пожертвувати деревом),тому маю питання. Що саме потрібно зробити,щоб дерево до кінця не розсохлось і не струхлявіло? Як правильно законсервувати весь макет? Буду вдячний за відповідь.
Дякуючи камраду Самсонов за поради по реставрації дерева ,вийшов ось такий макет.Дерево збережене,набуло твердості.результатом задоволений.
А що з сохраном? Залізо яке було,таке і залишилось,його ніхто не чіпав. Просто залишився макет в такому стані,в якому і знайшли,головне дерево не розкришилось,бо було на межі. Якщо взяти співвідношення оригінальних прикладів до копаного заліза,то воно надзвичайно велике.В мене за ціль,було зберегти все в оригіналі і в стані знахідки.
Ну тут уже получаеться предмет просто как антураж на полочку - что бы все было по родне. Я так понял, что бы не повредить дерево его не разбирали. Так что ни о каком СХП и речи быть не могло .... получилось как в анекдоте ... - Как уберечься от СПИДа? - Есть хороший способ. Надо надеть презерватив, смазать его подсолнечным маслом, надеть второй, смазать йодом, сверху забинтовать, смазать эпоксидной смолой. И главное - никаких половых контактов!
иногда такой экспонат очень таки неплохо смотриться в интерьере по сравнению с вещами где все железо и обвес копанина, а дерево сверкающий новодел - это все равно что грязного немытого бомжа одеть в костюмчик от Версаче