Місяць назад проходив біля пляжу на Тернопільському озері,і побачив пам'ятник матросу,який стояв в кущах,за занедбаним готелем. Думав вже всюди був,і все бачив у себе в місті, виявилось що ні...
У 1960-х – 1980-х роках на центральній набережній – на повороті, що між Тернопільським замком і Надставною церквою, – стояла скульптура матроса. З’явилась вона там, коли ще були пірси, де швартувались човни, яхти і прогулянкові катери. Згодом пірси розібрали, проте скульптуру залишили. У 1990-му році скульптуру матроса перенесли і встановили ліворуч готелю «Чайка», що біля так званої «Циганки». Там скульптура стоїть до сих пір. Причому вона в дуже хорошому стані. Однак місце розташування невдале – стоїть у самому кінці вулиці, серед дерев та кущів, досить далеко від набережної ставу. (з інтернету) А ще думають його назад перенести. Я непроти...
А я щось недуже але памятаю фотографії міста, над входом, в ''критому'' ринку,ось там його фото було.
Ще памятаю як танк стояв біля фінансового.Ми дітьми в нього залазили в середину(в заді мотора нема і ми тудою проникали).Вражень була ціла купа!!!Особливо після кінофільму 4 танкісти і пес!
Дякую Анатолій, маю це фото,але ''не судьба'' закинути... Хочуть його вернути на місце, от чи грошей хватить на цю місію?! А танк, це той самий що в Старому парку.
Які там гроші?Копійки.Просто хочуть напевно мільйон вкрасти як завжди. А танк дісно зараз стоїть у парку.Але як по мені то краще він би стояв на старому місці.Не так давно вже і літак десь у Київ хотіли віддати.Але добре що хватило розуму,то лишили у спокої.