Доброго вечора всім. Ось поралась така гвинтівка, зі зігнутим стволом . При реставрації хотіли вирівняти ствол пополам. Допоможіть чи можна продавати в такому стані, чи обов'язково свердловини патронник??
Доброго, деактив вже зробили більше не треба знущатися і щось робити, до ціна буде в гривнах за кілограм ваги. Виставляйте на аукціон як є. Вдалих торгів. З Повагою.
Доброї ночі.Треба було почати з визначення наявності патрона у патроннику,бо відсутність набоїв у магазині такої можливості не виключає...Впевнившись,що все чисто,можна було нагріти ствол і пробувати його рівняти. Щоб не продавати "кота в мішку",варто кинути на пару тижнів у баньку з соляри,періодично виймаючи та обстукуючи деталі,а потім спробувати відкрити затвор.Якщо вдасться так зробити і виставити добрі фото на оцінку,то ціна має зрости.У варіанті,що Ви таким не любите займатися і морочитися із іржавим залізом,ідете по схемі,запропонованій камрадом Рост76.Успіхів!
Сталюка на Австро-Угорській зброї ДУЖЕ тверда, тому радше трісне або зламається ніж зігнеться чи вирівняеться. Раджу запам"ятати це усім. З цього правила винятків не буває.
Найперша помилка це коли починають гамселити по ручці затвора та вона відламується (бо досить тонка у основи), підтверджуючи вищезгадане правило. Не робіть спроб відкрити затвор якщо до цього не мали справ з подобною рушницею.Я наприклад, коли був потрібен неушкоджений затвор, розрізав ств.коробку болгаркою. Але я поспішав, а щоб відкрити затвор без ушкоджень потрібен місяць або два або три неспішного вимочування-обстукування. Так якщо терміново потрібні грощі - краще продавайте як є, не загубіть більше того що наробили.
Напевно тому що для зброї відповідні марки сталі.Арісаку чи 98к було важче гнути.Та й м90 манліхер рінявся кувалдою об рейсу...Й сверлити їх найлегше було...Сверло як в масло йшло...Дивно було прочитати ваш коментар.А для розборки всього складного-нагріти на вогні й у воду.Стріляти з того не будуть,а розбирається все на ура...десь так
З моїх власних порівнянь найприємніша в обробці бельгійска сталь,далі йдуть німецьки зразки,а завершує порівняння австрійська тверда як скло сталь. Рахуйте все це мій суб'єктивний досвід,звичайно з Бринелем або Роквелом я до зразка не підходив,кількісних показників не маю.Також все це стосується стану "із землі" тобто не грітого або не бувшого у вогні багаття або лісової пожежі.
Солярка не снимет ржавчину, которая и клинит затвор. Замочите в трилоне-б на 10 часов, потом промывайте водой. Так сделайте 2-3 раза - это растворит ржавчину. После последнего раза высушить строительным феном или в духовке, залить ВДшкой и потихоньку пробовать расшевеливать затвор. У Вас отличный исходник под редкий СХП ! Не вздумайте воспользоватся советом нагревать и в воду - образовавшаяся окалина заклинит сложный затвор навечно ! Это манлихер а не берданка . Или наберитесь терпения или продайте как есть тому кто не испортит.
Что Вы советуете ? Нагреть манлихер и в воду? Да образовавшаяся окалина заклинит затвор навечно !!! Это манлихер а не берданка. Не советуйте глупости. Таким способом только убить отличный образец для СХП.
...ех,ці коментарі,з знаками оклику,категоричністю...Відкрию секрет.Все розбирається, все надалі буде гідне для макету ммг чи схп.Особисто перевірено й на манліхерах й інших моделях гвинтівок.Ваш спосіб теж хороший,та повірте,гріти простіше.Свого часу й після тижднів солярки пробував розбирати,й після масла,вд40,оцту...і все ж найшвидше це вогонь й вода.Окалина нічого не забивала,а от закиси легко відходили.
....а чи не вам деревко робив?Манліхери для мене окрема тема.Зараз є залізо на три екземпляри.Хочу зробити м88,м88 в варіанті карабіну й м88/24