Вітаю,колеги! Надибав я собі недавно отакого "викопного" багнета (на всіх фото - верхній або зліва). По дизайну - явний " Манліхер". Але цей більший, тяжчий(350г без піхов), лезо повернуте відносно гарди в інший бік.Поряд поклав свого звичайного 95го "з мушкою" - для порівняння.Він,правда, точений і коротший на 13мм від цілого.Довжина "динозавра" - лезо 25см, ручка(до гарди) 11,8см, загальна 37,5см.НЕТОЧЕНИЙ. Колись на REIBERT була тема про переробку ШН Манліхера зразка 1890р. Це "чудо" явно тягне на той рік. Але може хто скаже більше з приводу даного ексгуманта?? До речі, кнопка чисто "манівська" - жаль , на фото не відображається! Заплила в єдине ціле з головкою, але потихеньку я тих "сіамських близнят" розділю.Буду вдячний за розумну фахову інформацію!!
Добрый день. Если кольцо для ствола со стороны обуха клинка, то это штык обр. 1890 г. для рядового состава к винтовкам системы Маннлихера обр. 1888 и 1890 г. А только клин у него 245 мм. а вы пишите С ув.
Дуже дякую за уточнення! Переміряв знову - Ви АБСОЛЮТНО ПРАВІ!! Позавчора трохи спішив, тому і невірно виміряв.Довжина леза ДІЙСНО 245мм. Я був неправий через власний недогляд. Дуже вдячний! Удачі Вам у пошуках!
Да это М 90 У штыка М90 в идеале (без вмешательств) следующие размеры: общая длина 377 мм. длина клина 250 мм. диаметр кольца 16.5 мм.
Meine liebe Kamaraden! Дуже вдячний Вам всім за те, що Ви відгукнулись на мій запит. Отримав задоволення від кожної відповіді.Дай Вам Боже удачі в пошуках і в торгах! ........Тему можна закрити.