Вітаю,трапився мені сьогодні цікавий магазин. Хто підкаже від якої він був зброї? Позиції угорські та червоної армії,ДСВ. Фото тільки такі,з копу.
Вітаю.Від угорського ПП Кіралі під патрони 9х25мм маузер експорт.Там магазини були прямі і криві на 40 набоїв.
Власне також так подумав,а може маєте фото магазину кривого? Бо там були гільзи поряд Маузер експорт якраз. Бо гугл видає тільки прямі магазини.(
Фото в темі нема,але думки колег вагомі.https://reibert.info/threads/ot-chego-magazin.948554/#post-10397674
Дякую,так там згадують про кривий,але шкода що немає фото. А про прямі все вірно сказано,а от фоток нігде немає із кривими.(
Минулого місяця знайшов "кривий" магазин споряджений стальними гільзами 1944 року. Якщо потрібно, то завтра спробую зробити фото.
Спасибі,так дуже треба.) Я біля цього магазину знайшов з десяток латунних гільз. Питання в іншому,де сам той автомат!??)))
Ну де мій я знаю знайшов на шляху відступу трьох мадярів, які лежать на сусідньому городі. Їх відступ і загибель бачили люди. Попали під обстріл ручного кулемета, а озброєння ( кулемет Солотурн, кіралі та 35М пішли в фонд УПА...
Клеймо це саме, тільки гільзи стальні. Раніше знаходив прямий магазин в якому був латунний патрон (клейма зірочки).
Залишали, то мяко сказано - "секейці" ламали карабіни, розбирали і розкидали кулемети, підривали міномети...
Так і було:затвор кидали в єден бік,а ствол гнули або били в камінь чи в бука.Дуже рідко знаходили все на одних номерах...
Без магазинів стальні гільзи у мене розсипаються в руках (як і стальні 8х56 в магазинах кулемета), і тому навіть колись на форумі висловлював сумнів, що стальні гільзи могли добре зберегтися. А в цьому магазині перший патрон розсипався, 2-3 в поганому стані, а дальгше - повний цімес
Ну це і недивно. Тоді небуло ні компутерів,не інтернетів і небуло де черпати хоч якусь інформацію. Все робилося на око і свій смак тодішній. 27 рочків минуло,то трохи є?
Ну це знахідка початку 2000-х років,знайшов був кілька штук таких. А латунні набої із кулями взагалі тоді знаходив як нові практично,легкий наліт,а декотрі були і без.)