M. W. K. 6. 305.

Тема у розділі 'Erkennungsmarken', створена користувачем kyltic, 8 лип 2020.

1. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Доброго здоров‘я, товариство! Сьогодні на позиціях ПСВ знайшов ось такий жетон; розумію, що був виданий німцю Отто Бервінду, 01.10.1886 р. з міста Хофхайму, але на цьому мої знання закінчуються...
    Будьте ласкаві, допоможіть повністю ідентифікувати жетон:

Images:

24E76F67-1470-4778-9B09-5AB9A989BBA1.jpeg
    38532D39-AC3E-4296-B7E0-1A755882386E.jpeg
    5A6F02DB-2B5B-4243-A816-F913D8D3122F.jpeg
    David Della Rocco, -Odessa-, Gunnerman та ще 1-му подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. Вітаю. Пропоную жетон вермахту. Вихід з Корсунського котла. Всі недоліки та переваги відображено на...
      800 грн.
    2. З болота.Потрібно чистити, тверді нарости. Визначення тут:- https://reibert.info/threads/2-ausb-schw...
      750 грн.
    3. Infanterie-Regiment 105
      2000 грн.
    4. Цинковий.Антураж. Стан дивіться по фото.
      250 грн.
    5. Stalag XII А
      570 грн.
  3. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Здорово,то iнженернi вiйська.(6 мiнометна рота):)

driverland, -Odessa-, Gunnerman та ще 1-му подобається це.
  4. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    То у Вас,6 пiхотна дивiзiя буде(звідти рота):) дiяла на 1917 р на схiд вiд Золочева,потiм схiдна Галичина i т.д.Да i пару слiв нарахунок чистки,(там у Вас в темі читав)то треба пiдходити дуже обережно до цього i iндивiдуально кожен раз.Мiй приклад,купив значить один цiкавий жет обозника/мiнометника i вiн був чуток брудний там запилений i таке iнше думаю дай в кращий вигляд приведу,взяв мило,воду i мягку губку для посуди,легко трошки потер,вiн висох i що Ви думаєте,в тому місці зійшла патина і він посвітлішав,як я був злий що поліз.,думаю вот те на,шо робить,але смікалка пішов в магазин підібрав в тон мощний стальний лак і те місце зафарбував,вийшло суперскі,але вже і ніби виходить якесь сучасне втручання в первозданий вид.,зрозумів що 100 річний цинк не такий прост як то здається,тепер старають попроще якось трячкою чи салфеткою без води,щітки(чи там губки) і таке інше.

Gunnerman та kyltic подобається це.
  5. kyltic

kyltic Leutnant

Повідомлення:
    1.190
    Адреса:
    Львів, Україна
    Дякую за надання потрібної інформації та корисних лайфхаків по чистці жетонів:beer:
    Чи я Вас правильно зрозумів, що боєць з мінометної роти шостої піхотної дивізії?..
    До речі, якби Отто Бервінд дізнався наскільки точно Ви встановили місце дислокації його підрозділу у далекому 1917-му році, він прийняв би Вас за графа Каліостро!;) Так, все вірно: жетон знайдений на сході від Золочева у лісі поблизу Кругова...
    Жетон легенько почистив зубною щіткою середньої жорсткості з мильним розчином, результатом задоволений - місцями присутня рідна патина зеленуватого відтінку (фото після чистки зробив ввечері при електричному освітленні, а при візуальному огляді він значно бадьоріший). Піщаний ґрунт в лісі і перебування жетону під коренем дерева посприяли його хорошому збереженню...

-Odessa- та Buntara подобається це.
  6. Buntara

Buntara Hauptmann

Повідомлення:
    2.191
    Адреса:
    UA
    Ну,та правильно.тiльки не його пiдроздiла саме,а всiєї дивізії,так коректніше буде,а де рота стояла,то хто його знає.А на рах жета,ну то як повезе,напевне у мого уже була слаба зовнішня структура за час лежання у землі,але з виду виглядав бодрячком.А Рота у мого 224-та(друге місце служби),часто саме в нас попадається,а перше місце служби було-ескадрон 12-го обозного абтайлунга(це корпусне підпорядкування).Знаєте лі,саме із за цього і взяв жет,страх як люблю кавалерію,та і взагалі все що з кіньми звязано.:)

kyltic подобається це.