Доброго здоров‘я, товариство! Сьогодні на позиціях ПСВ знайшов ось такий жетон; розумію, що був виданий німцю Отто Бервінду, 01.10.1886 р. з міста Хофхайму, але на цьому мої знання закінчуються... Будьте ласкаві, допоможіть повністю ідентифікувати жетон:
То у Вас,6 пiхотна дивiзiя буде(звідти рота) дiяла на 1917 р на схiд вiд Золочева,потiм схiдна Галичина i т.д.Да i пару слiв нарахунок чистки,(там у Вас в темі читав)то треба пiдходити дуже обережно до цього i iндивiдуально кожен раз.Мiй приклад,купив значить один цiкавий жет обозника/мiнометника i вiн був чуток брудний там запилений i таке iнше думаю дай в кращий вигляд приведу,взяв мило,воду i мягку губку для посуди,легко трошки потер,вiн висох i що Ви думаєте,в тому місці зійшла патина і він посвітлішав,як я був злий що поліз.,думаю вот те на,шо робить,але смікалка пішов в магазин підібрав в тон мощний стальний лак і те місце зафарбував,вийшло суперскі,але вже і ніби виходить якесь сучасне втручання в первозданий вид.,зрозумів що 100 річний цинк не такий прост як то здається,тепер старають попроще якось трячкою чи салфеткою без води,щітки(чи там губки) і таке інше.
Дякую за надання потрібної інформації та корисних лайфхаків по чистці жетонів Чи я Вас правильно зрозумів, що боєць з мінометної роти шостої піхотної дивізії?.. До речі, якби Отто Бервінд дізнався наскільки точно Ви встановили місце дислокації його підрозділу у далекому 1917-му році, він прийняв би Вас за графа Каліостро! Так, все вірно: жетон знайдений на сході від Золочева у лісі поблизу Кругова... Жетон легенько почистив зубною щіткою середньої жорсткості з мильним розчином, результатом задоволений - місцями присутня рідна патина зеленуватого відтінку (фото після чистки зробив ввечері при електричному освітленні, а при візуальному огляді він значно бадьоріший). Піщаний ґрунт в лісі і перебування жетону під коренем дерева посприяли його хорошому збереженню...
Ну,та правильно.тiльки не його пiдроздiла саме,а всiєї дивізії,так коректніше буде,а де рота стояла,то хто його знає.А на рах жета,ну то як повезе,напевне у мого уже була слаба зовнішня структура за час лежання у землі,але з виду виглядав бодрячком.А Рота у мого 224-та(друге місце служби),часто саме в нас попадається,а перше місце служби було-ескадрон 12-го обозного абтайлунга(це корпусне підпорядкування).Знаєте лі,саме із за цього і взяв жет,страх як люблю кавалерію,та і взагалі все що з кіньми звязано.