Доброго дня!!! Недавно отримав каску під ісходнік ( як я раніше вважав). Потримавши трішки каску в руках,першим ділом вирішив помити її в щавельці. Результатом приємно здивований. Дійшов до такого результату (фото нижче) і вирішив більше її не мити. Далі консервація нейтральним маслом.
При нагоді в щавельці помив алюмінєві деталі підшоломника. Зовнішній обруч, кламера і протигранатну сітку ( була знайдена на нім. позиціях ) подарував камрад Alex Johannik, за що я йому дуже вдячний . Внутрішній - попався мені на одному з копів. ( шкода що я його розрубав лопаткою ).
Миття содою після щавельки в мене по замовчуванню) але якщо виходить сіль зі щавла, то боюсь що і сода не сильно помічна. Каску ніби довго не тримав в щавлі, мається на увазі часто витягував чистив обрізаною зубною щіткою і тд. Каска довготривало не перебувала в розчині, тому надіюсь сіль не попре. З пов.
Зрозумів, ви вкурсі справи) мовчки спостерігаю) може спробувати льняне масло, воно гарно краску проявляе
Першою в хід пішла сіта. Сіта досить м'ягка але і з часом стала ламкою. Кілька фото процесу виготовлення чехла і кінцевий результат. Також планую зіржавити місця де оголився метал, щоб не кидалось в очі.
Вже законсервував збройним нейтральним маслом. Подивимось як воно себе покаже. Якщо почне тускніти чи проявлятимуться якісь інші казуси, масло змивається уайт-спіритом. Буду пробувати інші варіанти, наприклад силіконове мастило ( ще ним не користувався, але чув хороші відгуки ).
Надалі планую взятись за вирівнювання та збору підшоломника. Є в наявності оригінальна шкіра. Точніше шкіра - інвалід. По довжині все ясно - зсохлась і втратила в довжині. А висоту хтось підправив в свій час. Я так розумію шкіру було зрізано з обода. По довжині шкіру вдалось трішки потягнути... а от з висотою покищо ломлю голову що робити. Потягнути навряд чи получиться... підшукувати і доклеювати донорську шкіру неохота... розмислюю над тим, як буде це все виглядати, якщо поставити так як є... Ви що скажете камради? Цікава ваша думка та порада. З пов.
Приветствую! Хороший шлем! и работа! Правильно подобран обруч (по 38 году).Партия 801 выпущена в 1938. На фото минтовый 801,EF62. (цветопередача может быть не точная)..Дека Вермахта ещё применялась Хубер Жордан на Фулде..Пошер начнет применятся позже - в конце 38го. На данном шлеме стоит Брауншвейг 38 года.Но это не принципиально,,можно и БКБерлин. Главное с годом угадано. .Успехов в работе!. С уваж.С
Вітаю Олеже! Красен гелм! Буває, приємне настає з того, де не очікували і навпаки. З тою сіткою -непогано зкомпоновано. Шкіру, замочи в дистиляті на добу/дві. Розминай в оливі/кремі/гліцерині перед кожним походом в туалет. І через неділю буде тобі щастя
Вчора склав обручі. Пружини і кламера для шкіри не оригінальні. Пружини зіржавились і успішно були поставлені на підшоломник.
Наступним кроком була шкіра. Шкіру розм'ягшував та тягнув поті знову розм'ягшував та тягнув протягом 4 -х днів. Результатом впринципі задоволений, оскільки з 75 ти річною шкірою до цього не працював. Вдалось витягнути по довжині кілька сантиметрів, які як на мене і врятували положення. Швейною машинкою та хб ниткою ( з старих бабусиних запасів) підшив фетр ( не так сильно для аутентичності, як для хоч якоїсь твердої основи, оскільки шкіра в низу місцями як не прогнивша то перхла). Далі стандартна процедура з болваном. Дуже сильно не тягнув. Краще невелика зморшка ніж відірваний фрагмент.
Підшоломник вже на своєму місці. Нитка тимчасово ( поки не знайдеться більш підходящий шнурок). Шкіра досить міцна, каску можна сміло приміряти на голову ( в межах розумного звісно) , не боячись що шкіра посипиться. Наразі все, оскільки підбородочного ремня в мене немає. Можливо в когось є, і хтось готовий продати або обміняти на щось??? Спасибі всім за увагу!!! З пов.