Здравствуйте! Знакомые попросили оценить, за фото с пальцами извиняюсь, люди не в теме. Главную редкость, как я думаю, представляет именно вкладыш.
Здравствуйте.Вкладыш - современное дешёвое фуфло. Прочитайте написание " национальность". Кстати, ручка часом не шариковая? Оригинальность по фото пенала непонятна, отсюда цена - 200 гр. максимум.
Так, стоп-стоп-стоп… Графы «национальность» в упор не вижу. О чём вы? Ручка ну никак не шариковая, ей невозможно нажимом контролировать толщину букв, как здесь.
Я не сужу про оригинальность, но по Вашему ошибка в заполнении графы это сразу подделка??? А в незаполненных графах прочерки не поставлены, тоже фуфло будет?
Запис зроблений українською мовою В Червоній Армії, в подальшому в Радянський Армії діловодство (оформлення документів) велось виключно російською(руською) мовою. Чорнила (якщо то не "шарік") виглядають абсолютно новими. Форма написання сучасна, відчувається відсутність предмета " Калліграфія" в сучасних школах. Якось так.
Вітаю! Не претендую на знавця щодо подібних документах, та якщо неправий, підкажіть, будь ласка, де й у чому. Але... Село Гребениківка Сумської області зараз Охтирського району (Боромлянська сільська громада). Можливо 1938 року воно й було Краснопільського району (від Гребениківки до кордону Краснопільського району лише 500 метрів). Але ось як бути з тим, що утворена Сумська область була у січні 1939 року з північно-західних земель Харківської області та частини Чернігівської області (10 січня 1939 р. видано Указ Президії Верховної Ради СРСР про утворення Сумської, Кіровоградської та Запорізької областей у складі Української РСР) ..." а у вкладиші зазначено "...мобілізований ...серпня 38 року"? Що, жетон заповнювався вже у військовий час, коли Сумська область вже існувала?
Нашо писати дурню ??. Ви вкладиши ЛОЗ-ів взагалі бачили ? Писали і українською, і російською, і не зрозумілою... Заповнювали їх самі бійці - тому треба враховувати "той" рівень освіти... Цей вкладиш не виглядає копаним - тому і має такий "читабельний" вигляд.
А топікстартеру, треба оформлювати тему згідно Правил - давати нормальний повний опис, щоб тут не фантазували на "рівному місці"...
Извините, бред какой-то. С середины 20-х до конца 30-х в Усср широко проводилась украинизация - всё деловодство велось на украинском в принудительном порядке, даже выдавали учебники тем, кто языком не владел. Да и заполняли медальоны бойцы малограмотные, дай бог три класса окончившие. Я говорю не о личных письмах, вы читали боевые донесения и наградные листы военных лет? Там ошибка на ошибке. Насчёт каллиграфии замечание просто огонь. Каллиграфию в школах преподавали именно в 30-40-е, и уж никак не в наше время. Я бы был признателен, если бы подлинность вкладыша определяли по особенностям вкладыша, а не пользуясь любительскими дедукцией и графологией…
Медальоны были введены Приказом Народного Комиссара Обороны Союза ССР № 138 от 15.03.41 г. При чем тут то, когда бойца мобилизовали? Многие служили в Ркка с Гражданской войны, у них в бланках должны быть данные образца 1910-х годов?
..."пІсля" чого ? папірець 100/500 % - справжній і заповнювівся він по дорозі на фронт... стиль мови та помИлки заповнення - притаманні ТОДІШНІМ жителям Сумської (Півн.-Східна. частина)... З.ЬІ. ...Особисто у мене склалося НЕПРИЄМНЕ враження від самого факту продажу ЦЬОГО медальона ! це - як торгувати чужим життям, чужою смертю, пам"яттю !? Мій дід зник безвісті у 1943-му..., під брЯнськом... (він - з Буринського району Сумської області) З.ЬІ.ЬІ. ...особисто у мене - доволі і капсул і папірців з них... .............за кожним - хтось загиблий...
А що не так з самим фактом продажу? якщо він був знайдений не з останками, то яка проблема? Може власник ЛОЗу взагалі дожив до глибокої старості й помер своєю смертю в оточенні правнуків й внуків. Ви жсвої мабуть теж не всі знайшли.чи прийняли в дар, а мабут теж якийсь придбали... Більше збентеження мало б викликти торгівля нагородами...тим більше коли торгують нащадки...та й таке...
...і ключове слово тут - "якщо" і "може"... одИн раз таке було (трапилося) з ЛОЗ-ом ркка (можу розповізти - ЛОЗ у мене) ...нагороди ссср продавали завжди, при совку - втіхаря, знайомим ювелірам... (...бА - навіть просто викидали) ...нЄт ! ті, що в мене - усі з останками, просто не всі знайшов особисто... не торгую подібними речами (і нагородами - теж) ...з етичних міркувань...
Так пусть дадут данные, на бойца, И посмотрим, в источниках свободного доступа: выжил или погиб. Тогда и об этической стороне продажи можно будет говорить.
...так там усе єсть (на фото) тільки БАЗА цамо - у кацапів... (я б одразу перевірив, але доступу немає) Ступичов (Ступичев, Ступичёв) Іван Іванович 1898 р/н
...інормцію на свого діда я чекав СІМ років... ОБД (повільно) цифрУють матеріали і викладають в базу ...мабуть зара всіх похапали у ес-ве-о... тим більше - солдат УКРАЇНЕЦЬ... ...нЄ скрєпно ето...
Вот боец на памяти народа. Списан 27.09.1943 по ранению. https://m.pamyat-naroda.ru/heroes/isp-chelovek_spisok4971405?last_name=Ступин+&first_name=Иван+&middle_name=Иванович+&birth_date={"date_start":"1897-12-31T21:57:56.000Z"}&page=1 Упоминается в нескольких документах, причём в одном название родной деревни пишется Гребенековка, в другом — Гребениковка, в третьем — Гребеновка. И документы, замечу, составляли писари, а не полуграмотные бойцы. У самого Ивана Ивановича, как я и предположил выше, действительно 3 класса образования. Но это ладно, это вменяемому человеку было ясно с первого взгляда…. Меня больше интересует, почему модераторы прислушались к бредовым разглагольствованиям про недопустимость грамматических ошибок и тему перевели в раздел «Современные копии и подделки». Тут, я смотрю, мода признавать фуфлом честные вещи? Пинкертоновщина и краснобайство на тему «могло, не могло» — как метод экспертизы?
ЛОЗ, по фото, виглядає нормальним. Стиль заповнення правильний. Папір, чорнила, по фото ніхто не скаже. ЛОЗ не схожий на копаний. Якщо солдата списали після поранення, міг принести додому, і ЛОЗ зберігався вдома, це може пояснювати гарний стан. З.І. Особисто я не прихильник купівлі-продажу таких речей.