Ви зареєструвалися на форумі військового антикваріату щоб задати таке питання? Пораду яку ви тут отримаєте це будуйте бункер краще
Краще будувати з нуля!! Я придбав старий і перебудовую вже 7 рік!! Зрозуміло що 2 роки не будував бо сусіди дурнуваті трапились но тим не менш!! Будуйте по усім правилам і нормам , з бурінням маленьких свай, обвʼязкою арматурою, гідробарєр і так далі! Матеріал звісно то ваша справа але я би порадив чи червону цеглу в півтора чи газобетон (30 см товщина стін) з монолітними стовпами в кожному вуглу і додатковими посередині в внутрішніх перестінках! Перекривати чи плитами ,чи металевими балками (дерев’яні для тих хто скупий!)!! Не лізьте в гору-будуйте одноповерховий на декілька кімнат но без другого поверху бо потім пожалкуєте. Самий непоганий варіант для родини з 3 людей то приблизно 10х10 + окремо гараж!
Строить самому, если есть надежный знакомый давно прораб... Ремонт - типа можно, но как правило обходится дороже а эффект и качество - хуже.... Пено блоки и газо блоки - не рекомендую - несущая способность - никакая, шкафчики просто не повесите и пуля из 12 кал проходит дом такой на вылет... Шлакоблоки в жилищном строительстве - запрещены (канцероген)... Дерево - тупо и глупо.... Кирпич и керамоблоки плюс утеплитель типа пеностекло (минвата - немного хуже, пенопласт - во свем мире для утепления уже запрещен)..... Буронабивные сваи - такое, лучше сплошной ленточный фундамент миниум на 110 см от уровня земли... Как то так....
Ремонт закінчити неможливо. Тільки зупинити. Будівництво, якщо для себе-теж саме, що ремонт. Не починати. Зовсім Знакомі чесні прораби-міф, якщо будувати не самому фізично-намагатимуться на&бати. Піноблоки - гімно Цегла - хороша дуже дорого, решта-гімно Дерево + гарний утеплювач саме то, але дорожче за решту. Жив у цегляному свого часу, зараз вже другий дерев'яний. Мені гут. Підвал-обов'язково. Якщо б не було підвалу з закатками-моя сім'я б не вижила в 22-гому. Якщо хату вибирати за кулестійкістью-тре будувати бункер під землю.
а всьо, пьйоздна. тепер ви винні переписати на мене в заповіті і ставок, і млинок і вишневенький садок а також усе інше рухоме і нерухоме майно. отакоєот. а ви кажете
так я ото не пойняв. ви шо хочете залишити мене без вашого кавалка масла на мій шматок хліба, га. це неподобство!
починати будуватись тре грубо порахувати скількі треба грошей і потім помножити на 2. якщо є така сума то можна починати а будуватись все життя як дехто то каторга а не життя. думати що краще сьогодні купити собі мешти чи пачку ламінату. моя мрія з двох морськіх контейнерів по 40 фут щось цікаве зліпити
ой що ви, я чту св.% і уголовний кодекс... просто через кого фінансові потоки вести щоб предводітіль чистим був і не гриз сухарик з чорного хліба без мого масла ... отакоєот і так сказать теж хоочу взяти скромну участь в чаєпітії з кавальком масла чорною ікрою на шматочку хліба ...отакоєот
Щось згадав свої ремонти і старий анікдот про ремонт в стилі high tech, по концовє що в анікдоті, що в моєму випадку, вийшло в стилі ху…й з ним))) По пораді кошти на х2, це в точку було до війни, а з теперішньою інфляцією, хіба в доларах х2 мати.