"Курс молодого бойца"

Тема у розділі 'АТО, ООС 2014-2022', створена користувачем Vlad78, 6 тра 2014.

1. Слава2012

Слава2012 Hauptmann

Повідомлення:
    2.450
    Адреса:
    Котовск,Украина
    К чему веду,вчера ко мне на заставу прибыло пополнение,срочники,на первый же мой вопрос сколько патронов они выстрелили в учебке из Калаша,они гордо подняв голову и выпечав грудь с гордостью заявили:
    -АЖ 30 патронов ( и это в стране в которой уже 4 года идет война).
    Поэтому показывая свои мишени я не хвастаю , всево лиш демонстрирую разничу в боевой подготовке меня (с 14 лет занимавшегося в секции пулевой стрельбы,с настрелом до 600 выстрелов за тренировку ,с нынешними защитниками страны), и еще раз предлогаю вернуть в школах НВ
    Правильно Брат говориш если в школе два года по чуть чуть любовь к Обороноспособности Страны прививать то и месяца КМБ хватит,и от призыва косить никто не будит,и Зоны АТО не бояться будут а наоборот в очередь на ротацию записываться будут.
    Вспомните как раньше было,на дискотеке первый вопрос у девченки :
    -в АРМИИ служил?
    -нет.
    -что энурезник что ли?
    На работу устраиваться приходиш,опять же первый вопрос:
    -в АРМИИ служил?
    А сейчас как :
    -Что кум сына в армию забрали,что откупиться не могли что ли ?
    Вот и приходиться военкомам по хосталам с повестками бегать,при мне военком на блок посту в Станично Луганском районе молодому мотоциклисту повестку выписал,прикиньте нежданчик для пацана:
    - нифигасибесходилзахлебушком!
    Так что с молоком матери под звуки походного марша,с первой буквы в Букваре слова АВТОМАТ АК ,с первым ударом телеграфного ключа передающего группы,с первым выстрелом воздушки,мелкашки,автомата, прививать молодежи любовь к СТРАНЕ (прошу обратить ВАШЕ КАМАРАДЫ внимание ЛЮБОВЬ а не какойто там долг и вот тогда нас как СТРАНУ зауважает не только враг но и роботодатель с его клубничными плантациями.

2. Цікаві лоти

1. (в наявності 4 шт.)
      ПРОДАМ МЕТАЛЕВІ ЯЩИКИ, з наліпками в гарному стані, герметично закриваються д/ш/в 290 140 180, гарн...
      400 грн.
    2. (в наявності 8 шт.)
      Ящик залізний, герметичний з під взривників
      800 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      В отличном состоянии.Чистые,не мятые
      640 грн.
    4. ящик переноска для американской мины м6
      1100 грн.
    5. До Вашої уваги металевий герметичний ящик з під 81 мм. мін. Стан ящика добрий, без корозії. Розміри...
      1000 грн.
  3. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    такой и поновее,только никто не приседал,они практически не простаивали,круглосуточно тарахтели.Вообще не припомню,кроме натирания полов тяжеленной машкой и шкрябания стеклом их-же,других занятий на вверенной технике,кроме работы на ней-же,наряды разные не в счет.Эти печатали,заправщики заправляли,свинари свиней кормили и чистили,но не поднимали.

4. Briter

Briter Oberleutnant

Повідомлення:
    1.549
    Адреса:
    Lviv
    это таки полностью совковый подход ,типа "тебя излупят палками,и ты залюбишь меня как миленький"(с).У молодежи сильно изменилось мировоззрение и мировосприятие по сравнению с нами,совками,50\50 хорошо на плохо.Наркош намного больше,тюремных отношений тоже,долго перечислять,это мы виноваты,родители,учители,правители.Не хочу больше видеть выдуманные геройские фильмы,читать книги и прочую инфу,высосанную даже не из пальца,про великих,непобедимых,трупами закидавших агрессоров.С перепуганными дураками командирами.Чувство родины и Родины само появится,ровно в момент,когда перехочется свалить,бо есть хорошая работа,учеба и нет армии ждущих взяток и хотящихх налогов с заробитчан.Это вообще край.

5. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.032
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Одяг. Як він виглядає у ПНБ. Не усі модні цяцьки корисні, зверніть увагу на липучки, усілякі синтетичні мотузки та карабіни. Якісні чохли для шоломів розумна необхідність.
    Увага, джерела за РФ.

Додатково. https://gearsocru.livejournal.com/3358.html

Останнє редагування модератором: 30 чер 2018
    Teddy подобається це.
  6. gvv2309

gvv2309 Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.406
    Адреса:
    Київ
    Ну что я вам доказывал!
    В школе НВП не надо!
    И вот Керченские события все подтвердили!

7. Nob

Nob Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    691
    Адреса:
    R2K0C9
    СТА М67Б 2400 бод. 10 000 деталей, Вес 30 кг. Бориспольская учебка вч 64324, 1991 год, не приседал ни разу. От нас требовали скорость на уровне автомата, сдавали на класность. Скорость печати до сих пор на уровне, вслепую)))

8. Nob

Nob Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    691
    Адреса:
    R2K0C9
    Ні, дорогенький. Статути вчать всі, але спеціалізація була і буде.

9. gvv2309

gvv2309 Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.406
    Адреса:
    Київ
    Интересное совпадение,или у связистов были общие цифры в названиях ВЧ.
    У меня Полтавская учебка ВЧ 1 4324
    Заметили?
    Только первая цифра отличается.

10. Hamer2109

Hamer2109 Hauptmann

Повідомлення:
    2.939
    Адреса:
    УкраЇна-Центр
    Так, я й не писав, що їх не вчать.
    З мене після КМБ зробили пожежного, а зкого зв'язківця, а з кого хіміка, а стрільців робили всі.

11. Слава2012

Слава2012 Hauptmann

Повідомлення:
    2.450
    Адреса:
    Котовск,Украина
    Да нет как раз то и на оборот.
    Я досих пор храню свой первый охотничий билет , который я получил в свои 14 лет , в том же возросте я уже стрелял из СВД , ПМ , АК , и спортивного револьвера и все школьники и дивчонки и мальчишки вовсю стреляли из мелкашек , то есть культуру обращения со зброею нам прививали с молоком матери , поджиги , самопалы были поголовно у каждого 16 летнего мальчишки , а вот массовых расстрелов как раз то и не было , техника безопасности и адекватность при поводженнi зi зброею сидела у малолеток в голове на уровне подсознания . А нынешняя молодеж продолжает стрельбу после команды -,, отбой , разрядить оружие".
    Повидемому срабатывает принцып ,, запретный плод сладок'.

capt.A.Smollet, Hamer2109, Михаил Павлик та ще 1-му подобається це.
  12. Слава2012

Слава2012 Hauptmann

Повідомлення:
    2.450
    Адреса:
    Котовск,Украина
    А вот теперь давайте поговорим о самом грустном чему в армии не учат во приоре , но от чего гибли дивизии при форсировании Днепра , Южного буга , Днестра . Догадались о чем речь пойдет - правильно о плавании .
    И так неделю как вернулся с соревнований по Полиатлону проходившему во Львове . Соревновались в стрельбе (я естественно рекорд ДПСУ установил), беге (ну бегать то все умеют слава богу), метании гранаты(граната кстати с ручкой спортивная оказалась) , подтягивании ( и тут хочу поздравить город Измаил предстовитель которого тоже установил рекорд ДПСУ подтянувшись 30 раз https://bessarabiainform.com/2018/1...knigu-rekordov-gpsu-po-distsipline-poliatlon/) , ну и плавание ( а вот тут распишу поподробнее ).
    И так то что я хорошо стреляю это все знают , а вот то что меня два года в возрасте с 12 лет до 14 лет мастера спорта в бассейне плавать учили я упустил . В итоге моё лучшее достижение второе место на первенстве ДПСУ в Офицерском Троебории (стрельба , плавание , бег ).
    Так что рассказываю о том как мы плавали во Львове . Старшая возростная группа от 40 до 50 лет начала заплывы , именно в этой группе сосредоточились спортсмены плавцы
    все плыли в очках технично и быстро , затем состоялись заплывы второй возростной группы от 30 до 40 лет половина спортсменов плыла в очках другая половина держала голову выше воды соотвецтвенно результаты были похуже , а вот потом началось чтото неописуемое при старте первой возростной группы от 20 до 30 лет четверть участников отказалась от старта по причине не умения плавать еще четверть стартовала но не дошла до финиша( и это на 100 м дистанции)остальные все плыли без очков с гордо торчашими из воды головами соотвецтвенно о результатах не могло быть и речи .
    ВЫВОД.
    Посути мы имеем мину замедленного действия вся молодеж бонально не умеет плавать , и если им дадут приказ форсировать даже Северский Данец не то что Днепр я уверен утонут все .
    При савке культивировалось упрожнение заплыв в бассейне в обмундировании с оружием за спиной , я сначала недоумевал зачем такое извращение выдумали , а теперь вот и сам бы ввёл в обязательную подготовку всех учебок подобное упрожнение , учитывая наш театр военных действий весь изрезанный речками подобные навыки лишними не будут.

Images:

20181025_115731.jpg
    20181025_115626.jpg
    Останнє редагування: 7 лис 2018
    wolodymyr1, jinx, Hamer2109 та 5 іншим подобається це.
  13. Hamer2109

Hamer2109 Hauptmann

Повідомлення:
    2.939
    Адреса:
    УкраЇна-Центр
    А ще необхідно тренувати швидке хкидання бронижелета та спорядження при потраплянні у воду.
    Бачив відео на Ютубі, де кацапи потопли на навчаннях, в калюжі 12х20 метрів.

wolodymyr1, Ckfdferhfbyt, $.T.A.L.K.E.R. та 2 іншим подобається це.
  14. Outlander

Outlander Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    77
    Повідомлення:
    2.422
    Адреса:
    Kiew, Ukraina
    Павло Марценюк

Любі друзі!
    Як би там не було, але виникають питання про легендарні рюкзаки™, про які розказують дємбєля. От же шо з собою брать на війну тим хто щє цього не знає?
    Важливо одночасно взять усе потрібне і мінімалізувати це, щоб з одног боку сумок не було сто штук, а з іншого, щоб при можливості все можна було розділити на якісь кучкі.
    Я беру рюкзак 45 л, баул і сумку плечєву.
    Не беріть нічого такого шоб ви не вагаючись не залишили. Не тіки під вогнем, але й десь може загубитися, можуть спокуситися і вкрасти, круто звичайно взяти якусь супертактікулярну тітанову кружку, але як шо ви вдруг її пожалієте і полізете за нею у горящу машину? Може так статися шо вам прийдется залишати щось більше ніж клунки з пожитками. То не тягніть зайвого.
    От же уявіть собі свій день.
    *Прокинувся...
    Як прокинувся? Треба годинник, може щє можна було спати. Візьміть годинник на руку. Той шо за п'ять гривень так само показує час як Брєгєт.
    *Випив кави...
    Заникайте собі в глибоку кишеню пару трійку стікерів розчинної кави, а на кожен день за своїм вподобанням.
    Кружку вже казали. Я раджу взяти більшу ніж на 350мл. Нержавєйкову на базарі вона недорого коштує. Візьміть чайну ложку. Ні в кого нема , а в вас буде. Місця багато не занімає, але пити каву то важлива частина війни. З водою може бути напряг. Чесно кажучи фляжки не знаю як ними користуватися. Нормально підходять PET-бутилки. Плюс знов таки викинути не жалко.
    А от підсумок якийсь окремий для фляжки то не зайве.
    Візьміть собі просту нержавєйкову миску і ложку. Бо алюмінєвий казанок це вобщє смішно, гірше тіки одноразові тарілки. Звичайний розкладний ніж, шоб порізати хліб і одкрити консєрву.
    *Прийняв душ...
    Вологі серветки. Йдете зранку в нужник витераєте ними обличчя, потім пуп, потім все інше.
    *Кожне шикування парад!
    Одежа. Верхню одежу вам дадуть. Але враховуючи шо вступаєм у зиму, непогано взяти термобілизну перший шар, той шо потовідводящий. Ну і пару трусів-шкарпеток. Багато не треба.
    Хароша штука намитка - шемаг, я користувався і взимку. Як шо хтось дає перевагу бафу теж думаю гуд. Але залишати голу шию не варто.
    Чи треба дощовик? Якось мені не особо знадобився може за рік разів три накидав. Але де знаєш коли згодиться.
    А от карімат під жопу це просто обов’язково!
    Це та вєщ, яку я до війни недооцінював. Я всим раджу підтяжки до зимніх штанів, воно тоді не так вибивається вся одежа, шоб спина не була гола.
    Полюбому візьміть якийсь флісік, їх щас на каждім секонді дофіга. Візьміть шльопанці банні.
    При всій повазі к тактічним перчаткам візьміть кілька пар звичайних робочих перчаток. Дуже багато грязних робот, з залізом, це збереже руки, і знов таки перчатки за 10 гривень не так жалко викинути як перчатки за 1000гривень.
    *Кожен день кусочєк щасття...
    Незнаю як там діла з гаджетами щас обстоят. З одного боку я понятно за те шоб пейсбук і стрім з окопів, з іншого незнаю як на це щас дивиться командування. Тому хай би була якась говорілка на невбиваємій батареї і щє одна для неї заряжена батарея в запасі. Ну і фоточки ж чимось треба робити? Бо на війну ми йдемо саме за фоточками і лулзами.
    Звичйно непогано узяти із собою тройнік, а то й удлінітєль, бо про це ніхто не дума. Павербанк. Наушніки.
    В плейлист опціонально Баха https://www.youtube.com/watch?v=PCicM6i59_I
    Якийсь органайзер для всяких голок, ниток, ножниць, скоча, дрота, шила.
    Закажіть собі жетон на https://www.facebook.com/tokens.com.ua/
    Перевірте докумєнти, зітріть історію браузера і військомати завжди приймуть вас таким як ви є!
    Запальничку. Папіроси. Таблєтки візьміть від голови, від застуди і від срачки і моток лейкопластиря. Про хімічні грєлки тіки згадували. Хароша штука. Фонарік полюбому. Може й два. Або акумулятор і блок для батарейок.

luck_a, Trompeter, sargatanas та 9 іншим подобається це.
  15. Outlander

Outlander Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    77
    Повідомлення:
    2.422
    Адреса:
    Kiew, Ukraina
  16. Слава2012

Слава2012 Hauptmann

Повідомлення:
    2.450
    Адреса:
    Котовск,Украина
    Ну шо браты , походу пора знов збиратысь в похид . И на жаль теперь театр военных дий буде морской (чого я більш за все боявся , бо як Україньська молодь вміе пирнати ми вже казали ),а в остальном для большенства это будет лиш третий или пятый поход в зону АТО , я до речи ще з прошлої ротачії вализи не разпоковував(шутка).
    А так да полностью с комрадом згоден , и основное сумок должно быть столько что бы с ними можно было бежать , а забиты они должны быть тем что не жалко бросить , я к примеру выходя с Артемовска и Красноталовки из 9 сумок бросил 7, домой возвращался на легке с двумя сумками.Еще раз напоминаю иголки, нитки, фонарики и да пусть с нами будет Бог,(волонтерские иконки с молитвами ОБОВЯЗКОВО !).
    Да чуть не забыл самое главное кипятильничек без него даже из дома не выходите бо каву вы ще знайдете а вот кипяточек наврятче.

Камча та Outlander подобається це.
  17. Outlander

Outlander Leutnant

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    29
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    77
    Повідомлення:
    2.422
    Адреса:
    Kiew, Ukraina
    Artur Aminiev

З завтрашнього дня починаються військові збори. Тих, хто сподівається провести їх в "184 новеньких казармах" мушу розчарувати. Вас чекає грудень, сніг, намети.
    Щоб трохи полегшити збір речей, викладую свій список. Він великий (передбачено майже все), але влазить в 80-л рюкзак.
    Звісно, хтось поїде з маленькою сумкою, в якій тільки запасні шкарпетки та пляшка горілки, на смак та колір фломастери різні...

1. Сумки
    - Рюкзак туристичний 80 л. Може бути просто велика сумка.
    - Рюкзак тактичний 20 л.
    - Мішок будівельний. Коли почнуть видавати форму, все скидаєте в мішок. В наметі розсортуєте. Що не будете носити - в тому самому мішку кинете під ліжко.
    - Пакети для сміття 120л. Великогабаритні речі замотати в пакет. Намет може затопити.
    - Пакети «майка»
    - Сумка для дрібниць
    - Сумка для аптечки
    - Несесер

2. Верхній одяг
    - Бушлат. Брати, чи ні, вирішуєте самі. Видадуть.
    - Берци. Так само. В кращому випадку, отримаєте жовті "Талани". Два тижні будете тільки розношувати. Жовті талани мають шов на п'яті. Натирає всім.
    - Форма. "Подмєнка". Брати. Але якщо їдете повалятись в наметі, то ні.
    - Светр
    - Поясний ремінь-портупея. Можуть видати, можуть ні.
    - Шапка
    - Балаклава
    - Рукавички зимові
    - Капці

3. Білизна
    - Футболки. Видають футболки або білизну. Варто мати запасні. З пранням на Ложному (Яворівський полігон) у нас були проблеми.
    - Термобілизна
    - Труси. Видають, але я їх носити не зміг.
    - Шкарпетки. Видають дві пари. Треба мати запас. До того ж, видані "Талани" в дешевих ХБ будуть натирати ноги.

4. Мильнорильні
    - Піна для гоління
    - Бритва
    - Лосьйон після гоління. Ніякого крема! Після поїздки на броні морду не відмиєте.
    - Дзеркальце
    - Мило дитяче
    - Мило господарське
    - Антиперспірант
    - Зубна щітка
    - Футляр для щітки
    - Зубна паста
    - Ножиці
    - Мильниця

5. Інструмент
    - Ніж. Тесаки не брати, ВСП не спить.
    - Складаний ніж, він же відкривачка.
    - Подовжувач мінімум 3м.
    - Трійник на 16А.
    - Мотузка
    - Прищіпки
    - Гачки меблеві залізні
    - Ліхтар ручний
    - Запальничка з ліхтариком
    - Мультитул
    - Ізолента / скотч
    - сухий спирт
    - Щітка для чищення берців

6. Канцтовари (офіцери, артилерія)
    - Компас
    - Офіцерська лінійка
    - АК-3
    - МПЛ
    - Ручка синя
    - Ручка червона
    - Ручка чорна
    - Олівець простий
    - Гумка
    - Олівець червоний
    - Олівець синій
    - Пенал
    - Зошит
    - Папка з зажимами
    - Блокнот

7. Аптечка
    - Цукерки «хрестик»
    - Бинт
    - Лейкопластир котушковий
    - Лейкопластир поштучний
    - Йод, зеленка, або фломастер з зеленкою
    - Крем дитячий
    - Евказолін (краплі в ніс)
    - Клотримазол (крем від грибка)
    - Спазмалгон (головний біль)
    - Смекта (отруєння)
    - Активоване вугілля
    - Но-шпа (біль в животі)
    - Кислота мефенамінова (температура, запалення)
    - Німід (зубний біль)
    - Амброксол (кашель)
    - Парацетамол (температура, запалення)
    - Азитроміцин (антибіотик, сильна застуда). Брати 2 пачки.
    - Фервекс (чай від застуди)
    - Омепразол (гастріт)
    - Супрастин (алергія)
    - Ніфуроксазид (отруєння)
    - Комбігрип (зняти симптоми застуди)
    - Реммакс (печія)
    - Вітаміни

8. Електроніка
    - Планшет (артилерія, офіцери)
    - OTG кабель
    - Флешка
    - Кардрідер
    - Зарядка для мобільника
    - Зарядка для планшета
    - Powerbank з шнуром
    - Калькулятор
    - 3G-модем

9. Харчування
    - Тарілка металева. Видадуть казанок 1943р. в солідолі
    - Металева кружка
    - Металева ложка. Сталюка, щоб не гнулась в консервах.
    - Чай
    - Кава
    - Цукор
    - Вода 1 л.
    - Печиво
    - Цибуля
    - Часник

10. Різне
    - Карімат
    - Сидушка
    - Шеврони, погони
    - Ватні палички
    - Зубочистки
    - Туалетний папір
    - Вологі серветки
    - Голки
    - Нитки
    - Грілки хімічні

НЕ БРАТИ:
    - великі ножі - Вас мінімум двічі будуть обшукувати (1. На збірному пункті. ВСП + поліція. 2. На в'їзді до бригади. ВСП);
    - горілку;
    - каски, бронежилети, спальники - все видають на місці

P.S. Якщо викликатимуть для підготовки у складі бригад, то на 15 діб, якщо до навчальних центрів - то 20 діб. Але! Новорічне олів’є всі будуть їсти вдома. До того часу всі збори закінчаться.

МАКСWL, wolodymyr1, sargatanas та 4 іншим подобається це.
  18. gvv2309

gvv2309 Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.406
    Адреса:
    Київ
    Это чудовищный бред!
    Находясь в командировках нескольких частях Николаевской области заметил,что многие
    солдаты не умеют есть консервы!
    У них гнутся ложки,а те кто понадеялся на пластиковую ложку из сух пая -помирают с голоду!
    После этого я пересмотрел почти все видео о пайках,и там Тоже гнут ложки металические и ломают пластиковые!
    Но евдь есть метод разогрева консерв,на столько простой и элементарный,что у меня и в мыслях небыло писать о нем.
    Но все таки напишу,вдруг кому поможет!

Единственное условие-вам нужна вода!
    Но вы не в пустыне и в 90% случая х вода у вас будет!

1)И так,Вам надо приготовить кипяток,для чая и помыть руки и посуду.
    рецепт: Взять вот это
    налить в него воды и довести до кипения.
    2,Возьмите салфетку и горячую воду и протрите ими банку консервов.
    3. Положите банку консервов в
    и подождите 10 мин.
    Через 10 мин ваша ненавистная перловка с говядиной превращается в СКАЗКУ!
    Не говорю уже про рис и другие каши!
    Вы ее сможете есть даже бумажной ложкой.
    Вы вылижете баанку так,что котам ничего не останется!:D

А вода в котелке пойдет на чай,и мытье рук.
    Сам проверял,никакого привкуса банки не остается.

Даже снял видос об этом,но стеснялся выложить,но наверно придется.

МАКСWL, Gogi 514, wolodymyr1 та 14 іншим подобається це.
  19. Hamer2109

Hamer2109 Hauptmann

Повідомлення:
    2.939
    Адреса:
    УкраЇна-Центр
    Я додавав води в концерву, попередньо розпушивши та грів на есбіті.

sargatanas, Слава2012, gvv2309 та ще 1-му подобається це.
  20. Romanus

Romanus Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    712
    Адреса:
    Україна, Київ
    Все верно, але э 2 АЛЕ.
    1. Не всегда есть возможность развести огонь, даже эсбит, очень редко, но внезапно случается.
    2. Каша с мясом - это еще хорошо и питательно, но обычная тушенка иногда при разогреве превращается во что-то потустороннее и аппетит сразу падает на 10 пунктов. :D Я не далеко не гурман, но мясные консервы предпочитаю не разогревать, ибо даже знать не желаю , что в них там :rolleyes:
    Вообще, стальная ложка - очень полезный инструмент, карман не тянет, у бабулек на развалах стоит копейки, зря вы взъелись.

Gogi 514, wolodymyr1, Trompeter та 3 іншим подобається це.
  21. gvv2309

gvv2309 Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.406
    Адреса:
    Київ

Так ее греют только дурные кацапы.
    Они насмотрелись ютуба,а там один снял а сто идиотов пересняло.
    Вы посмотрите чернобелые фильмы про войну!
    Там никто тушонку не разогревал.
    Из нее бутерброды делали.

sargatanas, Romanus, Слава2012 та ще 1-му подобається це.
  22. MaF1a

MaF1a Schütze

Повідомлення:
    36
    Адреса:
    Київ
    Хто може перезалити цю програму або в кого вона є ?

Камча подобається це.
  23. Hamer2109

Hamer2109 Hauptmann

Повідомлення:
    2.939
    Адреса:
    УкраЇна-Центр
    Пригадалося. Тушонку гріють, щоб взнати дійсну кількість твердого м'яса в ній.
    Щоб не сталося, як колись в мене :( вирішив приготувати щось на зразок засмажки-підливи. Висипав банку на сковорідку, а після випаровування води, там лишилося всього дві ложки жиру :(

24. sargatanas

sargatanas Stabsgefreiter

Повідомлення:
    598
    Адреса:
    Запорожье
    что за упражнение АК-1? Зачем разбирать калаш за 13 секунд? Вам в здравом уме и трезвой памяти надо снять крышку, пружину, затворную раму и ВСЕ. остальное надо разбирать спокойно и при чистке, а не заниматься порчей шомпола и снятием газоотводной крышки на время :(.

Славко Кара, ЛАТЫШ, Dmitriy1976 та 7 іншим подобається це.
  25. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.032
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Корисна абетка

versiy13, capt.A.Smollet, wolodymyr1 та 3 іншим подобається це.
  26. Камча

Камча Oberstleutnant

Повідомлення:
    3.032
    Адреса:
    Україна, м.Київ
    Складання майна

Outlander, Teddy, динар та 2 іншим подобається це.