Куплю запчасти на Наган НКВД

Тема у розділі 'Куплю ММГ та запчастини до них', створена користувачем ponant, 9 лют 2020.

1. Продавец ponant

ponant Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    4
    Відгуків:
    91
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    178
    Повідомлення:
    2.393
    Куплю запчасти на Наган НКВД ( укороченный): накладки, спусковую скобу, спусковый крючок, боевую пружину.

David Jäger подобається це.
    1. Лента MG34/42 на 50 мест с макетами патронов в оригинальной комплектации времён ВМВ. Присутствуют ос...
      1700 грн.
    2. Ящик (короб) для кулеметних стрічок знайдений на полі бою.
      150 грн.
    3. (в наявності 2 шт.)
      Складской сохран
      2700 грн.
    4. (в наявності 12 шт.)
      Оригинал, новые; клейма разные
      350 грн.
    5. Штатный оригинальный патронный ящик MG-34/42 с лентой на 250 патронов с макетами патронов. Ящик и л...
      9100 грн.
  2. ViktorN

ViktorN Gefreiter

Повідомлення:
    34
    Адреса:
    Toronto
    Вибачте що даю поради ,але бойову пружину на Наган НКВД ( укорочений) а також укорочений царський немає сенсу шукати-у ВСІХ наганах ( царських а потім і в радянських) використовується одна стандартна пружина.
    Про інші розміри пружини на царський короткоствольний і на наган НКВД -це інтернетний міф, що кочує з форуму на форум.Повірте мені.Якщо я це написав то значить маю змогу порівняти.

Kotl подобається це.
  3. David Jäger

David Jäger Major

Повідомлення:
    2.940
    Адреса:
    UA
    Перепрошую, шановний камраде!
    Але якщо Ви стверджуєте, що інших розмірів бойових пружин взагалі не існує, то Ваше ствердження є помилковим!
    Бо я на власні очі бачив пружину з оригінального Нагану НКВД, і вона була дійсно трохи інших розмірів за звичайну і, здалося, більш жорсткішою.
    Ще так кумедно сталося, що я вмовив товариша дозволити мені її зняти з його макету для порівняння зі звичайною, власноруч зняв її, але... встановити ми удвох її так і не змогли. :)
    Тож товариш забрав мою звичайну, а я мусив продати його НКВДшну бойову пружину, бо мені вона не була потрібна. (Десь у старих темах продажу за 2016-й рік вона є на світлинах.)
    З повагою.

takt09 та _KUZMICH_ подобається це.
  4. ViktorN

ViktorN Gefreiter

Повідомлення:
    34
    Адреса:
    Toronto
    Добрий день шановний David Jager. Прочитав Ваш допис. З Ваших слів випливає що чотири роки тому назад Ви бачили на власні очі пружину з оригінального Нагану НКВД,і вона була дійсно трохи інших розмірів за звичайну.(не сказавши чи вона більша, чи менша,чи має зміну в геометрії форми відносно стандартної пружини ).А дальше Ви хоч прочитайте що Самі написали. З ваших слів-Ви знімаєте «оригінальну пружину з Нагана НКВД», а назад вдвох її не могли встановити на місце і дальше по тексту. Ви самі хоч зрозуміли ,що якщо пружину неможливо вставити - то ВОНА НЕ ЗВІДСИ. Але закінчимо з аналізом Вашого допису і я постараюсь викласти для Вас порівняльні фото того що в наганах царського і радянського періодів (і в короткоствольних і стандартних ) застосовується ОДИН ВИД БОЙОВОЇ ПРУЖИНИ.

пружина.jpg
    А слідуюче фото з моєї колекції. І як Ви вже зрозуміли я маю можливість порівнювати.Пружини ІДЕНТИЧНІ. 20200216_113254.jpg
    Не зліться на мене.Я нехотів Вас образити.Завжди поважаю думку іншого.З повагою до Вас.

_KUZMICH_, Ipatiy та David Jäger подобається це.
  5. David Jäger

David Jäger Major

Повідомлення:
    2.940
    Адреса:
    UA
    Розумієте, в чому справа!
    НКВДшну зняли, на її місце спокійнісінько встановили звичайну (це говорить про те, що Ви дійсно праві, що пружини мають бути ідентичними), але...
    Якби не оте але!
    Пелюстки тої, до тих пір небаченої мною пружини, були значно товщими та були більш розведені один від одного в порівнянні зі звичайною.
    Пружина була більш жорсткішою, тому сили в руках не вистачило для її встановлення.
    І то в такого бугая, як оце, наприклад, я!

Тому й стверджую своє, а водночас і погоджуюся з Вами, що така, але все ж таки і трохи не така.
    Отакоєот! Авименікажете! :)

А на те, що я не маю звички щось брехати, підкріпив свій вислів посиланням на колишню тему продажу.
    (Бо, нажаль, зараз не маю достатньо вільного часу на її пошуки.)
    Якщо згадаю камрада, придбавшого її, то проситиму в нього світлини для підкріплення свого опису.
    В жодному разі! Навіть думки немає про те!
    Причини для образ повністю відсутні!
    Я зі свого боку теж не мав жодних намірів образити чи, не дай Боже, принизити Вас!

(Сам колись був упевнений у своїй правоті відносно гладкостволу "Іж-17", навіть намагався доказувати своє, аж поки один шановний камрад не розтлумачив мені, чим відрізняються Іж-17, Іж-К та ЗК.
    Я вдячний йому за науку! Та дійсно признаю, що на той час щиро помилявся. :oops:)

Це я до того, що людині притаманно помилятися, але бути впертим, якщо бачиш свою неправоту - просто безглуздо. Тому з радістю вислуховую думки інших людей, навіть якщо вони не зпівпадають з моїм власним баченням.
    Бо істина - то є найдорожче!
    На взаєм! :beer:

Останнє редагування: 16 лют 2020
  6. David Jäger

David Jäger Major

Повідомлення:
    2.940
    Адреса:
    UA
    Доречі - щиро дякую Вам за фото Ваших улюбленців!

Приблизно так (навіть в такому стані) виглядали макети - мій, та мого товариша.
    Але мій, на превеликий жаль, пішов у країну загублених речей...
    Тільки папірець-пашпорт з мокрою печаткою і залишився на сумний спогад.:confused:

З повагою.