Неспешно (в данный момент оформляется дозвил, готов через пару недель будет уже на руках) ищу себе свой ПЕРВЫЙ нарезной "болтовик" . С калибром пока в раздумьях ( в приоритетах начать или с 22 lr или 223 Rem), НО... основной приоритет - МАКСИМАЛКА в сборе (т.е. прицел, саунд и т.д.) Рассмотрю варианты, желательно территориально Харьков Предлагайте, жду.
пострелухами не занимаюсь, цель-нечастые (но результативные!) выезды на охоту. ну и "громко" не хотелось бы (есть 2 шт. 12 к., громкости и так хватает)) а вообще ...стрелял "в полях" и из 22 и из 308 и из 223 но.... пока для себя так и не понял что КОНКРЕТНО хотел бы. устроило бы не сильно дорогое но надежное что-то (желательно пластик, оценил практичность!) с комплектом поболее...
Краще беріть 308 при правильному підборі боєприпасу (від найлегшого до важкого) - вирішує весь спектр задач і зі звуком все в порядку якщо модєр правильно підбирати, (бажано інтегрований), 223 - важче задавити ніж 308...... Ось десь так...... З пов.
Ну то таке.... Але ж Ви хочете надійне й не дороге...... Я Вам зовсім би тоді не радив дивитись на 22LR. ..... Мах. заяць..... В 223 - той же заяць, (вірніше те що від нього залишиться бо швидкість шалена в цьому плані), потім, бабак, лисиця, козлик і невеличкий кабан і всє..... З болтових - найкращий рем-700, потім хова, везербі, севедж..... Якщо подивитись теж саме у 308, то ціна відносно не дуже то і скаче в більшу сторону...... З пов.
А з приводу набою - вступайте до клубу релодирів тутешнього і все!!! Через деякий час будете мішенями своїми хвалитися з пробоїнами там де в групі куля надриває інший пробитий отвір..... З пов.
И вот "зеленка" на руках!!! А башка реально уже раскалывается от полученной инфы .... ... Игра началась!
https://reibert.info/threads/prodam-toz-17-01-kak-novyj.919263/ Уступлю если надумайте забирать, с Ув ...
Замість Вас все одно ніхто вирішувати не буде...... Ви повинні самі вирішити, що хочете. Але якменьш слухайте продавал, що стоять в магазині за прилавком. (новачку, вони такого наплетуть........) З пов.
Поддержу за 308Win, патрон наиболее универсален, под разнообразнейшие задачи. Цена с релоадом не превысит покупной 223-й, да и Вы сами написали что пострелушками не планируете заниматся, а на охоте много патронов не нужно... С выбором винтовки сложнее, тут нужно в первую очередь исходить из планируемой суммы.
та отож ... алє завдяки тому що так багато інфо ( та й ціни теж щас ого-го!) щось я зовсім того.... поїду на дачу на вихідні ( у кума ДР ) хочь бошку вивітрю згоден. тому що вони впарюють те що насам перед їм вигідно спасибо. тоже начинаю к нему тянуть, но ... шумно уж как-то... да и птица с зайцем от такого в пыль попросту вот тут Вы правы. просто пошерстя объявы понимаю что цены в них не особо от новых отличаются же (-10-20% максимум) поэтому както смысл теряется ваще в покупке бушки. но и вваливать пока особо не хоцца (сами понимаете, время такое). так что в раздумьях...
Яка птиця - з нарізного?......... А з приводу "шумніший" так як я вжє писав в 308 саундмодератором легше давиться звук пострілу ніж в 223......
Вміють і птицю з нарізного: https://reibert.info/threads/prodam-nemeckie-puli-223.739366/page-4#post-10170434
Причому туть вміють????? Полювання з нарізного по птиці???? Почитайте закон про полювання, на що і з чого можна полювати. Задовбали вже ці бракоши бл...... Вибьють з пневматики в період міжсезоння качку, з нарізного по птиці, все винищать, а потім соплі жують - "звіра нема, птиці нема"... Це називається - "сам у дома й хтось насрав".....
По закону на птицю не можна звичайно з нарізного, але я не про те, з дробовика легше в качку попасти ніж з нарізного напевно при відстані 50м.? А про браконьєрів то вже інша тема...
Тож я й написав на слова камрада про полювання з нарізного: "птица с зайцем...." як попередження - яка птиця з нарізного???