Вітання камрадам.Копнув таку єкзотичну цільнолатунну пістолетну кулю.Цільнолатунні кулі від французської Лебель в мене є,то не рідкість,а пістолетну бачу вперше.Ніякої інфи не знайшов.Для порівняння куля від ТТ\ППШ.Калібр 7,62мм,4 нарізи.P.S.Куля червона бо обміднилась в грунті,потер сбоку - вона жовта.
Ні,точно не сучасна.Сучасне в цьому пісчаному грунті як нове,а тут і глибина і рівень обмідніння великий,мені є с чим порівнювати.Тут 2 світова,а може і раніше.Поряд багато мінометних ям і там хто тільки не сидів.Німці 2 рази окупували місто,як і Харків.
Скоріш за все це 7.65мм а не 7.62 як я написав.Тоді це може бути мадярський Frommer.Гудзики мадярські я знаходив.
Відрізнити в домашніх умовах 7,62 від 7,65мм не реально і головне - що це дасть,як що нема ніякої інфи по виробнику і ні в кого нема таких куль.Як що йти від протилежного то совєти не виробляли таких куль,німці теж,в них навіть свинцю не висточало.Залишаються французи і бельгійці.Мадяр я згадав тому,що метрах в 300 від кулі знайшов магазин від Фроммера.
...Ви - впертий... Кулю мІряємо і звАжуємо...! Куля стрІляна, на ній сліди нарізів/полІв... З.ЬІ. ...сопУтка, розкидані магазини, гільзи (бозначого) за 20 метрів, тощо - МАЛО ЦІКАВІ ...