Вітаю шановне панство. Маю можливість продати деяку кількість куль в калібрі .338. Прийму замовлення від 50 шт. Вага.орієнтуючись на запити фахівців у пікселі -260,280,285 і 300 грейн для кулі з балнакінечником як оптимальна в цьому калібрі. І 240 грейн без балнакінечника під тренувальний патрон з швидкістю 910+ м.з гарною настильністю. Якщо цивільним стрілкам потрібна куля в іншій вазі - це можливо. Вартість для кулі з балнакінечником -260 і 280 грейн -50 грн/шт Вартість куль 285 і 300 грейн -55 грн/шт. Вартість куль в іншій масі.якщо потрібно замовнику -буде трохи дорожче.можна обговорювати індивідуально. Запити від фахівців виконуються в першу чергу і по іншій вартості. Прошу цивільних замовників поставитись до цього з розумінням.якщо ваші запити будуть виконані з запізненням на день.два. Для замовлень краще писати на Wiber aбо Signal . +380974382019. Трохи про кулі. Конструктивно вони схожі на Hornady A tip match. Але з деякими відмінностями. Hornady як масовий виробник трохи зрізає вершинки дюралевих балнакінечників заради досягнення однаковості виробів. Я використовую балнакінечник з гострою як голка вершиною. Балкоефіціент вище ніж у Хорнаді. Але потребує більш акуратного ставлення до вже зібраного виробу . Простіше кажучи - не треба тягати патрони в карманах щоб не обламувалися кінчики балнакінечників). По G7 балкоефіціент -0.398 для кулі 285 gr і 0.41 орієнтовно.для кулі 300gr при орієнтовних початкових швидкостях 860 і 815 мсек відповідно Товщина оболонки 0.85 мм. Відповідно -кулю можна навантажувати до максимальних значень.
У Lapua Scenar OTM 300grn - отак. Нажаль Hornady A tip Match 300 grn - під рукою не маю. Показник близький до розміру на першому фото
Бажаю здоров’я панству. Куля на 300 грейн просто заради естетики і шоб була можливість відрізнити зібраний патрон від куль з іншою вагою буде комплектуватися балнакінечником з бронзи. По твердості - приблизно те ж саме що і дюралевий. Просто більш щільний матеріал. Для фахівців - перебуваеє в процесі розробки і виготовлення термозміцнений сталевий балнакінечник. Твердість по Роквелу 42-45 одиниць.Для підвищення проникаючих властивостей кулі. Повноцінною бронебійною матчевою кулею така композиція навряд стане. Їй не вистачить для цього маси твердого накінечника шоб шити легкоброньовану техніку наприклад. По розрахункам повинно вийти щось середня між цивільною матчевою кулею і бронебійною армійською. Це опція виключно для фахівців.яка - повторююсь ще в процесі розробки і тестування.Прохання до цивільних стрілків не робити запити на такий вироб.Результати і вироби - пізніше викладу в темі
Бажаю здоров'я! Підкажіть, чи відбувались якісь віпробовування щодо купності набоїв з викростанням ціеї кулі на відстанях понад 500м? Наскільки вона стабільна у повітрі? Найбільш інформативним могли б бути фото паперу на 100 и 500 м., у тих самих умовах, з тієї самої гвинтівки.
Вітаю. Робилися відстріли.В середньому.в залежності від досвіду стрілків і якості зборки патронів- на 100.300.500 м від 0.35 до 0.8 Моа. На більших дистанціях - тіко рухомі мішені в грудному і ростовому розмірі.під підарським прапором . Останній підтверджений постріл- 1280м . Непідтверджений-1540м. Нажаль стрілки в пікселі нечасто балують фото мішеньок. А на власній стоїть теплоприціл. Штука гарна.але не для відстрілу тісних груп. Якщо будуть фото дірок в бомажках-одразу надам
Кому мішеньок? Розвісив мішеньки на 100.300.500м. Нажаль в тепляк роздивитися бомажки на 300 і 500 м та вибрати точку прицілювання - для мене виявилося нереальним завданням . А план Б з шматком фольги на мішені в якості мітки - не встиг у відведений мені на полігоні час. Якось в інший раз. Пр центру мішені - центральна дірочка.мій постріл. Два поряд - товариш новачок опановував роботу з теплоприцілом. В куточку -моє намагання зібрати групу. Що встиг. Куля 260 грейн.швидкість 886-892м/сек. G7-0.44. COAL 93.38-93.42мм . Приціл ATN Mars 4 4x40 .
Перший досвід продукування куль з твердим балнакінечником. Сталеві.твердість пр Роквелу 42 одиниці. Зробив у вазі 300 грейн і відстріляв по плиті 4 класу. Одне влучання зверху звичайною кулею на дистанції 100 м.два нижче - з твердим балнакінечником. Пробивна здатність зросла відсотків на 25. Думаю що для підвищення приникаючих можливостей кулі треба зменшувати вагу до 260.максимум 280 грейн. І максимально підвищувати швидкість зборки. Тоді шось більш цікаве по результатам буде.
Цілком згоден! Основа пробивної спроможності кулі є її швидкість.Завдяки зменшенню ваги кулі ми додаєм вагу тонеру, і тим самим підвищуєм пробивну спроможність кулі (завдаючи їй більшу швидкість). Також вважаю, що не треба збільшувати вагу більше, ніж 250-260 грейн.
По класиці- вага твердого сердечника повинна складати біля 60 відсотків від загальної маси кулі. Ну і мати якмога більшу швидкість. Все вірно. Відмітити на плиті- це зверху звичайна куля з дюралевим балнакінечником 260 грейн.початкова 880м/сек. Два влучання нижче -305 грейн .сталевий балнакінечник.початкова 800м/сек
так, про першi, з мiшенями. коли бачиш цей пейзаж через прицiл щодня кiлька тижнiв поспiль не впiзнати важко.
Хлопці скинули пристрілочну мішень. 100 м Куля 260 грейн з балнакінечником. Перші два постріли - переналаштування прицілу після зняття тепляка і установки скляшки. І ще три постріли. Ствол 26‘ . COAL -93.45mm. Швидкість 875 м/сек
Відгук по кулі 285 грейн надісланий з… якщо дивитися на карту з ЛБЗ - то десь з північно східного напрямку
Доброго дня! Підбираю навіску під 285 вагу. Хто споряджає дану вагу, будь ласка, поділіться рецептом(який тонер, та яга навіска). Карабін Savag 110 Буду дуже вдячний. Також дякую майстру за бульки З повагою, Олександр
Вітаю. На даний час доступний порошок Accurate MagPro здебільшого. Він чудово підходить як під легку так і важку кулю в .338 . Якшо вам подобається настильність балістики і висока енергія кулі - під 285 можете давати 91 і навіть 92 грейни під 24‘ і 26‘ ствол. Буде в межах 835-855м/сек. Максимальна швидкість під цю вагу і кулю з високим балкоефіціентом вказується до 860м/сек
Під ствол 30‘ як на Саваж наприклад - наважку треба меншу на 1.5-2 грейни з цим порошком. Бо упори сядуть швидко. По іншим порошкам - не маю достатнього досвіду шоб щось стверджувати і рекомендувати
Ще тестові мішені хлопці з запорізького напрямку скинули. Куля 290 грейн.ULD Tip.швидкість 830м/сек Гвинтівка кастомна.ствол 27‘ Перше фото 100 м . відрив- то шкурка спорчена .308 калібром. Друге фото 300 м.
На Савадж 110 в 338 з довгим стволом підбирали набій; порох МагПро Акурат; діапазон 83-92 грейн з кроком 1 грейн. легкі не полетіли; найкращі кучки 92 і для Хорнаді 285 ЕЛД Матч, і для цієї кулі. Длія зими будемо збирати 93 грейн.