Доброго часу,, розумію що питання здавалось мабудь не один раз але задам в вам,,, чому одні білі інші ні,,, дешевше було виготовляти чи можливо функцію виконували іншу,,,, чи всеж кожний завод робив своє,,,
Три кулі що зліва не білі тому що оболонка сталева плакірована томпаком. Тому і колір "мідний". Виготовлення, скоріш за все, Німеччина. Три кулі справа, скоріш за все, польські і мають мельхіорову оболонку (треба на магніт перевірити) тому і колір "білий". Чому Польща робила кулі по іншій технології ніж Німеччина, хоча кулі і там і там були однотипні і виконували одне завдання? Інша країна, інші економічні можливості, інший станочний парк, інші традиції і навички робітників. Нічого дивного. Французи свою кулю D взагалі робили з чистого томпаку що з точки зору німців могло виглядати повною нісенітницею.
...зовсім не факт, що друга і третя кулі зліва - "S.s." (тобто "шверес шпіц-гешосс" - "важка гострогінечна") скоріше - трасуюча куля "S.m.K. L"spur" (абощо ?)... З.ЬІ. Незалежно від країни-виробника на технології виготовлення - УСІ набої 7,92 мм "Маузер" - за своїми стрілецькими та балістичними властивостями практично ОДНАКОВІ*... ...виключення складає хіба Англійський набій, котрий СПЕЦІАЛЬНО виготовлявся для кулеметів 7,9 B.E.S.A. (писАв колись про те...)
Повністю згоден. Перша зліва SS а друга і третя S.m.K. L"spur Я і не писав що всі три sS. Писав що всі три виготовлення Німеччина.
а я не писАв, що Ви таке писАли... (просто це так вИклалася думка... ранком...) я ж лайк поставив - значить я теж із Вами згоден.