Кулі "Gritsa" , філософія , ціни , асортимент , новини , успіхи та невдачі .

Тема у розділі 'Вогнепальна зброя та боєприпаси', створена користувачем Activsonar, 19 гру 2015.

1. Activsonar

Activsonar Stabsgefreiter

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    Шановні форумчани , маю результати перших тестових відстрілів , є багато запитань , коментарів , новин , маю свої думки щодо даної продукції , тому дещо тут буду викладувати .
    Передісторія -
    В Україні ринок релоада та все що з ним пов"язано знаходиться в зародковому стані тому виникла ідея дати на ринок якісні оболонкові кулі , що в принципі я і намагаюсь зробити в даний час .
    Також Україна має специфічний ринок зброї , він проявляється у попиті на певні компоненти релоада, в основному це в калібрі .311 ( зброя на базі АК , СВД , Мосіна , СКС ) , тому кулі "Gritsa" це спроба дати власникам мисливської зброї якісну та недорогу кулю яка-б могла виконувати завдання в процесі полювання і , крім цього могла-б повністю використати можливості зброї. Результат цих думок куля .311 , оболонка мідь , сердечник свинець , тип носика НР , вага від 8.25 до 14.2 грам . ( додаю фото )
    По спрямованості на аудиторію куля є " користувацькою " ( англ. custom , нам важкувато зрозуміти цей термін бо ми звикли до масовості , одноманітності , того що є ) на відміну від масових Лапуа , Селлер Беллот , Хорнаді , і повинна володіти характеристиками не властивими кулям масових виробників , такі ринки є в цивілізованих країнах.http://www.matrixballistics.com

Я не можу конкурувати по ціні наприклад в простій 8-миграмовій кулі з масовими виробниками але можу зробити продукт який вони не дають ( наприклад Селлер Беллот в .311 калібрі не робить важчих куль ніж 11.7 , а я роблю ) і не можу робити " тисячами " .
    Мої програші перед масовим виробником - в них куля в стандартних варіантах набагато дешевша , вони можуть робити тисячами
    Мої переваги - можу робити кулі .311 по заданій вазі від 8.25 до 14.2 грам ( на даний час )
    Оболонка - мягка мідь яка піддається спеціальній термічній обробці в кінцевих стадіях виготовлення , тобто ствол отримує менше навантаження тертя .
    Можу спроектувати зробити обладнання для вигтовлення куль в рідкісних та специфічних калібрах.

Запитання власникам АК , СКС , Мосіна , скажіть будь-ласка , яка максимальна вага може бути у кулі що вистрілюється з вашого ствола ? Адже чим більша маса тим більше енергії прилітає в ціль і тим кращий дозвук , кращща баллістика . Яка точність вашої зброї і чи можливо її максимально підвищити ?
    Якщо Вам цікаві відповіді на ці запитання - то в нас багато роботи .
    Якщо Вам потрібна проста стандартна куля , то Вам потрібно звертатися до масового виробника .

Майбутні переваги над якими працюю - точність пострілу , підбирання найкращої кулі для зброї яка знаходиться на руках в нашій державі , ( по вазі , експансивності , точності )
    Ціни
    14 грамова --- 10 грн/шт
    13 грам --- 9.5 грн/шт
    12 грам --- 9 грн/шт
    11 грам --- 8.5 грн/шт
    10 грам --- 8 грн/шт
    все що нижче 10 грам --- 7.5 грн/шт .
    На ціну впливають мої технологічні можливості , по мірі вдосконалення інструментальної бази ціни можуть бути зменшені .

Новини
    Чекаю додаткове обладнання на .308 калібр , думаю що з нового року можна буде робити кулі в .308-му калібрі
    Розробляю кулю вагою 10 грам .

Військова куля
    Можливості даних технологій дозволяють " заапгрейдити" стандартний боєприпас 7.62 Х54 та 7.62х39 , а саме зробити важку бронебійну баллістику , важкий дозвук , ось моя тема -- https://reibert.info/threads/proekt-snajperskoji-kuli-311-dlja-ato.629280/
    .
    Результати відстрілу
    коротко - 12 грам добре себе зарекомендувала на баллістику та дозвук
    14 грам - було декілька відстрілів , кучності на даний час немає, прошу форумчан викласти свої результати .

узагальнюєм
    Даний проект це спроба зробити українську кулю з українського матеріалу українцем ) технології закордонні , ми ще не зайшли в індустріальну епоху.
    це спроба разом з власниками мисливської зброї знайти компромісні рішення по " питанню куль " .

Дякую власникам сайту за їх роботу по створенню інформаційного збройового плацдарму.
    Дякую форумчанам які проводили та проводять тестові відстріли куль.
    З повагою .
    Грица Семен.

Images:

Фото1182.jpg
    Cossack, Maxximum_77, Дмитар та 9 іншим подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. (в наявності 1 шт.)
      Єврокапсуль Еврокапсуль Nobel 686 ціна за 100шт
      395 грн.
    2. (в наявності 1140 шт.)
      Гильзы 338 LM с клеймами Т однострелы со снайперки. цена за 1штуку
      10 грн.
    3. (в наявності 95 шт.)
      У лоті 10 гільз. Прибране піддуття нижньої чатини гільзи. Декапсюльована. Мита у ротаційній мийці. О...
      60 грн.
    4. (в наявності 1 шт.)
      Цена за 100шт . пули свинцовые ТТ , наган , 32 ACP , средний вес 6.5гр , прошли ресайз .
      460 грн.
    5. (в наявності 14 шт.)
      Лот складається з 50-ти латунних капсюльованих гільз(попередньо помита,обжата матрицею,капсюльована)...
      650 грн.
  3. drtt7

drtt7 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.846
    Адреса:
    Украина
    Activsonar подобається це.
  4. yuriv

yuriv Stabsfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    5
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    13
    Повідомлення:
    965
    Адреса:
    Украина
    Ссылка работает

Images:

Screenshot_2015-12-19-17-33-00.jpeg
    drtt7 та Activsonar подобається це.
  5. drtt7

drtt7 Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    1.846
    Адреса:
    Украина
    уже заработала)))

6. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    новини ,
    розпочинаю робити кулі .311 10 грам .
    цікавлять мене технології спайки свинцевого ядра та мідної облонки , може комусь відома ця тематика ?

Andrew Scott та drtt7 подобається це.
  7. Den1991

Den1991 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    235
    Адреса:
    Бровары
    Очень приятно что В Украине пытаются делать качественную продукцию для релоада. Сам пытаюсь толкать подобный проект(не пули). Желаю удачи ваших начинаниях. Как я помню вы где-то упоминали что оболочка пули медная, большинство высококачественных пуль имеют оболочку из томпака, что вы думаете по этому поводу? На Ганзе уже давно читал про самостоятельное производство оболочечных пуль, так там мужик не заморачивался со спайкой меди и свинца, пресовал на холодную и все дела. Как я знаю Лапуа делает пуль тоже вручную и я сомневаюсь что они как то сердечник с оболочкой соединяют.

Останнє редагування: 20 гру 2015
  8. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    я також нахолодно пресую , але при зіткненні сердечник вилітає , що в принципі також непогано , є технології де сердечник та оболонку спаюють - тоді при ударі експансія більша за рахунок цілісності снаряда http://www.rifleshootermag.com/ammo/bonded-vs-non-bonded-bullets/

drtt7 та Den1991 подобається це.
  9. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    мягкість моєї оболонки - 220 r
    мягкість томпака -- від 240 до 700 r --- http://alexfl.pro/inform/inform_stali3.html
    може в когось є більш точні дані по томпаку ?

drtt7 подобається це.
  10. Den1991

Den1991 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    235
    Адреса:
    Бровары
    По поводу пайки: звонил знакомому с института Патона, он сказал что, медь и свинец, скорее всего, не спаяются сами по себе, но можно спаять припоем ПОС18 или подобным. Вот как это реализовать в вашем деле, этого не скажу

Cacker, drtt7 та Activsonar подобається це.
  11. ramanuch

ramanuch Obergefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    67
    Адреса:
    -
    Lapua Mega, свинець зпаяний з оболонкою!

12. ramanuch

ramanuch Obergefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    3
    Повідомлення:
    67
    Адреса:
    -
    Пробуйте залудити оловом і залити в гарячу заготовку свинець, повинно зпаятись.

drtt7, Activsonar та Den1991 подобається це.
  13. Den1991

Den1991 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    235
    Адреса:
    Бровары
    Ещё помудрили над вашим вопросом пайки тк температура плавления припоя ниже меди и свинца можно попробовать залудить медную трубку, дать ей остыть, на холодную впресовать свинцовый сердечник, прогреть до температуры плавления припоя.

14. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    за кордоном це роблять так -
    вставляють заготовку ядра lead core в заготовку оболонки bullet jacket після цього капають свою таємну рідину , паяльною лампою прогрівають і дають охолонути . якщо я беру закордонний інгрідєнт то ціна росте на 1-2 грн , в принципі я це зробити можу , я шукаю український аналог , це здешевить виробництво і ще якийсь українець трохи підзаробить.

krederic, margulis та drtt7 подобається це.
  15. Den1991

Den1991 Stabsgefreiter

Повідомлення:
    235
    Адреса:
    Бровары
    Не экспериментировали с флюсами, допустим для пайки медных труб?

Камча та drtt7 подобається це.
  16. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    та я взагалі не експериментував , прсто вивчаю теоретичну базу , на майбутнє готуюся .

margulis та drtt7 подобається це.
  17. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    доробив тестові 10-ки , викладую технічну інформацію та фото , на тестування даю безкоштовно .
    вага 10 грам
    калібр .311
    тип - spitzer HP
    діаметр 7.89
    переважив 12 куль . вага в грейнах , 154.65 , 154.45 , 154.85 , 154.5 , 154.3 , 154.3 , 155.1 , 154.7 , 154.4 , 154.8 , 154.6 , 154.8.

Images:

Фото1248.jpg
    Фото1249.jpg
    Фото1254.jpg
    Фото1255.jpg
    Фото1257.jpg
    Фото1259.jpg
    Фото1260.jpg
    drtt7 подобається це.
  18. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    скажіть будь-ласка , .270 - й калібр взагалі актуальний в Україні ?
    Який калібр краще запустити наступним з цих -
    .338
    .323
    .270
    .223
    інший калібр - вкажіть який .

19. Marmelad

Marmelad Stabsgefreiter

Рейтинг:
    1
    Відгуків:
    2
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    4
    Повідомлення:
    199
    Адреса:
    Київ.
    270 досить екзотичний в нас.
    338 на полюванні використовують не часто
    зараз їх більше в АТО.
    їх використовують на відстанях порядку 1000м а на цих відстанях навіть найменший дизбаланс кулі по вазі, геометрії чи однорідності заповнення, товщині оболонки вже важливий. чи зможете Ви забезпечити потрібну стабільність.
    223, 308, 3006 самі затребувані
    в 223 думаю буде максимальна потреба, після 311

в мене інше питання. Ви самі виготовляєте обладнання?
    є потреба в виготовленні матриці під станок Ліі, яка б перепаковувала копану мельхіорову кулю (в неї форма не дуже підходить) в кулю для АК.

20. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    по 338 , зараз досліджується та вдосконалюється куля в .311-му калібрі , якщо я зможу зробити точну кулю в .311 то зроблю і в .338 , навіть можу сказати що для .338 початкова база вже є , технології вже я трохи вивчив і теоретично точну кулю зробити можу.
    обладнання не виготовляю , рекомендую звернутися до виробників релоадінгового обладнання та надіслати їм зразки , надіслати можна Укрпоштою але при цьому треба сваритися з тими бабами , якщо будете відсилати то я напишу як я це робив .

Andrew Scott подобається це.
  21. Wombat

Wombat Feldwebel

Повідомлення:
    576
    .223 -- после 7,62 и .308 самый популярный калибр у нас.

Анатолий 1 подобається це.
  22. Leprikon84

Leprikon84 Oberfeldwebel

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    14
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    24
    Повідомлення:
    966
    Моё Вам почтение. Позвольте вставить свои пять копеек. Дабы развивался любой бизнес, ему нужна фин. поддержка. По сему Вам стоит наладить серийный, потоковый, выпуск хорошего качества расходников, с среднерыночными ценами, именно в самом востребованном сегменте: 311, 308. 223. 3006. И пусть для начала продукция будет немого уступать именитым брендам, мне как потребителю, при выборе продукта будет предпочтительней отечественный производитель.
    Самые популярные калибры 311, 308, 223... в большестве используют для стрельбы по "бумаге" на 100-200 метров и 80% релоадеров приследуют цель удешевление этих пострелух.
    Если у Вас получиться доть достойный продукт в этой нише, то будет и постоянная клиентура и финансовые поступления, что позволит дальше развиватся вашему начинанию.

Hamer2109, igorzoloto28 та Activsonar подобається це.
  23. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    До 10.01 буду мати обмежений доступ до інтернету , тому на всі питання зможу відповісти з неділі-понеділка .
    В телефонному режимі 0962773724

Юра К подобається це.
  24. Serg1968

Serg1968 Leutnant

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    4
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    9
    Повідомлення:
    1.323
    Адреса:
    Украина Киев
    323 буду брать, если мастер будет делать

25. Unnamed Player

Unnamed Player General-major

Рейтинг:
    3
    Відгуків:
    34
    Лоти
      на продажу:
    1
      продані:
    55
    Повідомлення:
    8.729
    Адреса:
    Украина
    .223

26. Activsonar

Рейтинг:
    2
    Відгуків:
    3
    Лоти
      на продажу:
    0
      продані:
    7
    Повідомлення:
    378
    Адреса:
    Україна Закарпаття
    Новини розвитку .
    .308 - є .
    наступний думаю буде .223
    роблю тестову партію .308 10.8 грам , пропоную безкоштовно для тестувань та викладення результатів на даному форумі , бажано до 20 штук на руки , ліміт 150 куль .
    Прохання форумчанам , коли пишете мені листи з замовленнями то використовуйте наступний формат , в темі листа пишіть
    - кому , куди і що потрібно , це значно полегшує роботу з замовленнями .

Images:

Фото1310.jpg
    Фото1311.jpg
    Камча, РЕМ 308, Макс Зверолов та 2 іншим подобається це.