Щодо "кремнієвої гвинтівки". ТС просить визначити (розпізнати), визначаю - не кремнієва, і не гвинтівка. Капсульна рушниця. І , як мені здається, вона гладкоствольна. ТС потрібно уточнити, що він хоче, визначити, чи оцінити. Розділ оцінки. Якщо для оцінки - Потрібні фото дульного зрізу і фонариком посвітити. Без цього оцінити важко. Ще шомполом потрібно перевірити, чи вона не заряджена. Потрібна інформація про стан спускового механізму. Фото клейм. Але в результаті ТС чекає розчарування. Якщо річ боєздатна (курок тугий і здатний розбити капсьль, не зривається, ствол чистий без корозії, і т.д) є чіткі клейма... то не думаю, що дорожче 300 дол. Один комрад до війни (на мій погляд, в кращому стані) і тут виставляв, і на сльот носив, хотів 500, але продав за 300 дол.
Вітаю, камради! Судячи по єдиному наявному фото дульного зрізу, вона точно гладкоствольна. А фарбу з заліза і лак з дерева точно треба знімати. Бо зараз це "кіт в мішку". Навіть якщо УСМ робочий, то за кота в мішку і 150 доларів - це вже буде дуже добре. А без фарби і лаку може, й набере оті самі 300 доларів, якщо там все нормально. З повагою.