Здравствуйте, уважаемое сообщество! Вчера достал свой любимый нож, который последнее время лежал в родной коробке, и обнаружил, что рукоять, из кратона которая, странно липнет к руке. Иногда протирал его нейтральным оружейным маслом, не сильно жидким, а вязким и рукой в масле мог взять за рукоятку. Думаю, может масло так липнет. Сам кратон без патологических изменений, целый, плотный и упругий. Но липкий... Полез в интернет и в числе первых выбило такие результаты: https://ng.knifeclub.com.ua/viewtopic.php?t=23972 https://ng.knifeclub.com.ua/viewtopic.php?t=46608 После прочтения этих ужасов почувствовал, что слева в грудине что-то защемило) Долго искал информацию по воздействию масел на кратон, нашёл такую статью https://kauchuk.com.ua/tpe-material/ немного успокоился, но всё равно - хочу узнать мнения форумчан, кто что скажет по поводу живучести кратона, стойкости к нейтральному оружейному маслу, опыт использования и вообще... Поту, крови, слюне Чужого (нужное подчеркнуть). Нож cold steel recon tanto, не из новых выпусков, если что. Ко всем с уважением. И прошу прощения за много букаф.
Шалом, камрад! Знайома тема. На щастя, з ножами поки що такого не було, а от з біноклем, який дістався у спадок моєму сину від мого батька, саме так і трапилося. Неприємна штука. Максимум, що з ним робилося це брали руками. На сонці довго не лежав, масла, жир і інші речовини не потрапляли. Шкода Ваш ніж, але ж головне в ножі це клинок. Накладки можна буде замовити у майстрів і буде не просто ніж, а кастом!
Дякую, камраде! Та замінювати ще рано, руків'я досить міцне і пружне, таке, як і було раніше, але липке. Можливо, так і має бути, пам'ятаю, що коли купував, у відео про цей ніж про руків'я казали, що воно "липне" до руки, просто не пам'ятаю, чи так сильно... Співчуваю тому, що трапилося із Вашим біноклем. А на біноклі - там же не синтетична резина була, а звичайна, мабуть? Просто думаю, що на такому недешевому, але робочому ножі, руків'я не стали б робити з нестійкого до зовнішніх подразників матеріалу. Та й ніж наскільки молодший за бінокль
Да она у вас (рукоять) в отличном состоянии. Возьмите хоз.мыло или ферри (именно ферри) и аккуратно промойте. Есть силиконовая смазка для автоуплотнителей может ей попробовать?
З фото набагато інформативніше!))) Так, руків'я в хорошому стані. Думаю, промийте, як радить камрад, і все буде добре.
У меня был нож с такой рукояткой постоянно было ощущение что она грязная. На неё всё налипало и мыть приходилось постоянно.
Спасибо! Я как только заметил, сразу так и сделал - промыл с мылом в тёплой воде, вроде всё хорошо, липнет так же.
Вечер добрый! По Вашим фото - рукоять просто в идеале (особенно после прочтения тем ) P.S. Теперь задумался по поводу приобретения Пентагона С уважением.
Якщо дуже хочеться, то не думайте!))) Ніж дуже цікавий. І що б там не говорили "адепти-ножемани", а новий Пент за своїми формами і практичним застосуванням кращий, ніж старий, японський. Маю новий Пент і старий міні Пент. З руків'ями усе гаразд.
Зустрічав інфу, що на старих міні-пентагонах на руків'ях не кратон, а zytel, але це не точно) Він має бути більш стійкий за кратон
Можливо. Купував давно, трохи поносив "на кармані", зараз лежить в коробці. Так само, колись дуже сильно "загорівся" Пентагонами. Шукав, читав інфу. Купив.