Всіх зі світлим Днем Перемоги над нацизмом ! У квітні 2015 року на полі (у квітні там також підняті Мудров і Мальцев з Вологодської області) між селами Улашанівка і Андріївка Червоноармійського району Житомирської області по боях липня 1941 року місцевим мешканцем підняті останки солдата Червоної Армії, при останках виявлено медальйон зі стандартним бланком та ним же самостійно вскрито медальйон, в результаті чого як завжди медальйон практично знищено, залишився лише невеликий клаптик. Також з останками виявлено алімінієвий котелок, на якому є напис : "ЧЕБОТАРЕВ", зі зворотнього боку є якісь незрозумілі написи чи абревіатури. Також пізніше на відвалі грунту виявлено залишки документа, скоріше всього приписне свідоцтво, де видно, що боєць був з Нижегородської області Пильнинського району с. Курмиш, призваний у вересні 1940 року, іншої інформації не було. Самого документу я не бачив ще, інформація передана по телефону. Допоможіть, по можливості, по наявній інформації встановити особу загиблого. P.S. Скан клаптика з блану медальйона скину бажаючим на мило.
Где-то нестыковка. Нижнегородской области не было. Была Горьковская. Курмыш был районным центром и сам призывал. Чеботарев не типичная фамилия ни для Курмышского ни для Пильнинского района.
Цікаво що за решітка намальована на котлі....Точно такі решітки були на котлах у бійців, знайдених в Малинському р-н....що це може значити?
Поки залишків документу не бачив, так продиктував наш старший по телефону. Решітка на котелку - як на мене забиті ініціали колишнього власника. ІМХО. Боєць піднятий на полі по боях 10-14 липня 1941 року, вроді там же були й частини 22 МК.
Накінець-то вдалося забрати залишки документа: це довідка Курмишського військкомату від вересня 1940 року. Може в когось є скан такої цілої довідки, хочеться побачити, що там за текст. І ще питання по котелку: часом напис не татарською мовою ?
Треба якісний скан. Можливо вдасться прочитати ПІБ і рік народження, а також дату призову. Загальний зміст зрозумілий - "Призывник в сентябре 1940 г. освидетельствован призывной комиссией, признан годным для службы в кадрах РККА определен в команду такую-то талон № ... (курсив під питанням). На такую-то дату должен явиться в часть для отправки в часть". Курмишський район - це Горьківська область.
Щось якісніше не виходить, сканер звичайний МФУ. У форматах BMP, TIFF скани виходять аж по 24 МВ, але чи вони підходять для роботи ? Скинув такі ж скани Олександру Дударьонку, поки без відповіді.
На форум файли більші за 1 МБ на можна викласти. Подивіться ПП. Роздільна здатність має бути не менше 600 dpi, а формат tiff або tif. "Важити" такі файли можуть декілька десятків МБ.
Нічого в мене не вийшло зі сканом, тут без Саші не обійтися. Залишу цього бійця як варіант. Перша буква у прізвищі начебто "В", можливо, "Р". Фамилия Выборнов Имя Борис Отчество Михайлович Дата рождения/Возраст __.__.1913 Дата и место призыва __.__.1940 Курмышский РВК, Горьковская обл., Курмышский р-н Воинское звание красноармеец Причина выбытия пропал без вести Дата выбытия __.11.1941 http://www.obd-memorial.ru/html/info.htm?id=63939560
К сожалению записи смыты очень сильно и прочно зацепиться не получается.... Вроде и видны первые буквы в начале фамилии, но что за она понять не могу.
Пам'ятаєте маленький обривочок темного ЛОЗа, де в адресі сім'ї Вам бачилось ім'я батька солдата - Григорій ? Ця довідка того ж солдата. Мабуть буду завтра зідзвонюватись і відправляти довідку на ДНДЕКЦ. Треба використати всі методи повернути ім'я солдата.
В ОБД призовників 1921 року, призваних Курмишським РВК в 1940 році - 18 чол. Є Кучкін Іван Степанович. Але це вилами по воді писане.
В ОБД на потрібну людину може бути РВК не записаний, чи рік народження, чи записано неправильно... Варіантів багато.