Хотілося подивитися кортики з двух сторін,присутність номерів. Більш детально фото кожного , з урахуванням усіх фрагментів. По ваших фото виникає багато питань. Якщо не репліка,то по 6-8к
моряк від 8000 гр. (Якщо там все нормально). Треба фото (ножна зі сторони гвіздків та номер).бо на 56 рік часто пихають загановійськовий кориик в морські ножна. Визначити це можна приблизно за номером. Льотчик теж треба номер. На той рік були кортики з льотною нумерацією та загальною. Льотна трохи дороща. І бажано фото пряжок на підвісах моряка з тильної сторони. Льотчик від 10000 гривень. Оба предмета точно не копії.
Одні начитані,а другі перекрутили це гімно власними руками.Без образ ,але якщо я у Вас запитаю тираж кортиків різних родів військ по рокам Ви мені дасте відповідь? Ціну я не збиваю.Ціно утворення формує попит! Якщо камрад виствитьлот.То Ви першим беріть за 10к.,хто вам заперечує?Можливо йому пощастить взяти і 20 к. Тоді що? Хай щастить! Людинка питає оптимальну ціну,за яку реально продати лот.Тому якщо Ви не готові викласти таку суму,то не морочте камраду голову. З пов.
у мене цього г... (як ви кажете) більше 35 штук (з ременями та підвісами від добрих до генеральськах 50х років). І накрутився я їх думаю більше вашого... На цьому моряку ще можуть бути і підвіси литі. Треьа обратка. Мене особисто цей лот наврядчи зацікавить (у мене на 52 є два, в мінтову стані -це ті що оставив собі з тих що пройшли через мої руки).
З 1945 по 19.. Технологічний процес взагалі не змінився ,все ідентично-совково.Як бляха на військовому ремені.Хіба що нанесення штампів та номерів . ....та зміна в назві завода,ось і весе.
Не повірите. Є. Це називаєттся ромбічний клин (не обов'язково мосінська голка мала бути) і два пласких. Один навіть комплектний (з ножнами, що бувае досить рідко). Відповідь на Ваше питання - просто хочу мати.
не скажіть .. клинки безкнопочні на пару мм довші. Герби різні. Зірки різні. Кораблі та якорі різні. Вони всі різні. Нуі тіраж теж. А скільки їх з того тиражу дожило до нашого часу, то навіть Ви не відповісте.
Якщо Ви маєте на виду короткий ЗИК1957 року я згоден. Та і кількість лент на гербу в період з ..55 по ..57.А за все інше то був стандарт.робидось краще чи гірше.Технологічне питання,але в дизайну змін не було. Моряки як моряки,літаки як літакт.і так все інше. Якщо я Вам соберу кортик з різних по рокам частинам (роннім пізнім) і клинок буде з ,N 1972 Ви зважете, що так і є.Хотя солянка може бути з 1957 по 199..
Я не маю на увазі 57 короткий. Я навіть цього не знав (соромно). Я маю на увазі безкнопкові на 41 рік. Я переміряв свої такі і вони всі на 2-3 мм довшініж кнопкові. А ще були з чорним фоном корблика та якоря (на 47-49рр). То взагалі шик. І літаки з хмарами були різні, і коблі з якорями були різні як за малюнком так і за технологієб виготовлення (була ручна а був і штамп), та і кремль з годинником на загалтновійськовому теж були різні в різні роки. З солянкою я розберуся.
думаю що треба припиняти цей нікому не потрібний диспут. І не засмічувати питання чоловіку, який його поставав по своїх кортиках.
Тема йшла про зразок1945 р.не нада переводити стрілки історії назад.Там різновидів дуже багато,Все видо змінювалося.Тим більше по іншим Державам. Спір виник по совковому ВМФ. А вичули таку байку "що кортик з висоти груди должен пробивать пятак"" От вам і відповідь що до довжини на пару мм.Це два угашених капітана 1 р. вирішували спір.
Чув. І це байка. І не груди а пояса. Так ті кончики видно. Вони прииуплені. Я не притуплені міряв. І не угашених капраза а лейтенанти на випуску таке роблять (перевіряють щойно отримані кортики). Капрази вже таке не роблять.
Дякую всім за консультацію,покащо прицінили,якщо надумає продавати, то виставлю тут з більш детальними фото.
Після Великої Вітчизняної війни була прийнята нова форма кортика - з плоским сталевим хромованим клинком ромбовидного перетину довжиною 215 мм. Загальна довжина всього кортика становила 320 мм. На правій стороні його рукоятки є засувка, що оберігає клинок від випадання з піхов. Рукоять чотиригранної форми зроблена з пластмаси під слонову кістку. Нижня оковка, головка і хрестовина рукоятки виконані з кольорового позолоченого металу. На головку рукоятки накладена п'ятикутна зірка і збоку нанесено зображення герба СРСР. Дерев'яні піхви, обтягнуті шкірою чорного кольору, покриті лаком. Прилад піхов (дві обойміци і наконечник) виконані з кольорового позолоченого металу. У верхній і нижній обойміц є кільця для портупеї. Портупея і пояс виконані з позолочених ниток. В судовому засіданні встановлено, що кортик ВМФУкаіни, зразка 1945 року, загальною довжиною 320 мм, з довжиною клинка 212 мм, найбільша ширина клинка 17,5 ± 0,5 мм, товщина клинка 4,0 ± 0,75 мм, довжина рукоятки кортика 108 мм. Виробляється серійно. Клинок кортика хромований сталевий прямий, з вуглецевої легованої сталі, двулезвенний з двосічною заточкою,