Вітаю камради, так як зима не за горами, а дрова колоти треба, постало питання вибору колуна. До цього часу користувався різними сокирами, а вони в роботі так само, як з простою лопатою на коп ходити. Цікаво чи хтось користується такими, і як вони в роботі, так би мовити чи варті своєї ціни?
Доброго дня! Інструмент хороший і зручний. Якщо не бити по обуху сокири чи колуна та не лупцювати обухом, а рубати (колоти) так, як рекомендує виробник, прослужить довго.
Та й ціна гарна...але він вартий. Дві зими на підприємстві , вже модель не пам,ятаю. Руків,я довге, десь 70 см. Замашне і зручне. Але як, писав камрад вище- кувалдою краще по клинах бити, а не по Фіскару...
У меня колуну 120 лет примерно, может больше и никакой не Фискарс. Можно и по обуху молотом, и вместо молота. Тяжелый но только я им уже лет 20 работаю и еще выдержит долго. Так что брэнд, понятие очень относительное.
Fiskars X27. Опыт пользования : больше 3 лет, и минимум 3 Камаза дубовых бревен. Выводы : дорого, но он того стоит. Все остальное фактически дерьмо, или вымазохист.
Що Вам все и всегда не так ? 120 лет, сначало им кололи дубовую клепку, потом ...Камазов 100 дров, работал вместо молота. Переедет танк и дальше будет работать . Вести около 5,5кг., долина примерно 70см. Колун не для мальчиков.
В далекому 2006 році, ще до того, як їх почали возити з Польщі, мені до рук потрапила ось така лопата Fiskars, зроблена на росії: Приварив держака до черпала, бо ті заклепки якісь «нє очєнь» і з того часу «запав» на фіскаровський інструмент. Зручно, якісно, надійно: що сніг повідкидати, що патика втнути, що дрівцят нацюкати, що манєтто викопати... Особисто мені подобається. Тому кожен вибирає собі те, що йому до вподоби та по кишені. І пам’ятаємо, що альтернатива завши є. Подивився на фото і пригадав, як в совєтській армії до граблів лом приварювали і тим «інструментом» гребли листя...
не факт что ваш фискарь не будет нелецензионной подделкой из мухосранска. или сунь-там-чая..... ооооочень тяжело найти родной, чем бы оно не было - колуном или капалкой
Ну меряются же ножичками-жабоколами да мультитулами вот и я подумал что тема сворачивает туда.. Зато в своем садо-мазохистском, большом и тяжелом колуне уверен на все 101%
вдома ще мабуть валяється колекція простих лопат поломаних, з якими розпочинав копати. Після покупки фіскаря дана проблема вирішилась. Ще питання, х17 і х21, між ними велика різниця, чи можна брати менший?