Вот. камрады, пару лет тому в глухом углу Карпат встретил такое. Глубина - больше моего роста. Всё остальное - на фото. До ближайшего жилья - часа 4... Не полез внутрь т. к. был один, заблудился и вообще. Долгие годы не даёт покоя мысль... Правда хрен я то место теперь найду. Что же это могло быть...
"Глухий кут Карпат" - так означене місце нічого не дасть. Соляні, нафтові джерела в тому регіоні були?
Да ні,нафту я б побачив. Вода внизу була прозора. Крім того,місце важкодоступне. Навіть якщо добувати там нафту відкритим способом, то незрозуміло як потім вивозити її. Прикро, що того разу я не дослідив те місце.
А на смак (наявність солі) звичайно не спробували. Не знаю, чи були в тих місцях нафтові "копанки", але в моїй місцевості такі джерела були. В першій половині 20 століття з них добували нафту для потреб населення (не промисловості).
Так, в мене на Буковині в ті часи також добували нафту прямо зі скважин, схожих на колодязі. Може бути і так... Скільки ще в Карпатах невідомого... наприклад відомий Вухатий Камінь. Кажуть "вивітрювання". Як в анекдоті ні фіга собі, протяг, пів-ковдри в ж... залізло...