Вітаю джентльменів, прошу Вашої допомоги у визначенні колісного диска автомобіля. Був знайдений в ямі разом з футлярами-переносками 105 мм німечеських снарядів. Диск має осколкові пошкодження, один осколок так і застряг в корпусу диска. Полковник Гугль надав підказку, що це до авто моделей Форд, які використовувались Вермахтом. На мій погляд, то вроді як вірно. Прошу висказати Ваші міркування. Дякую всім за участь у обговоренні і визначенні.
Дякую за версію. На мій погляд, вони дуже схожі - і від полуторки, і від Форда... Принаймі я, різниці не бачу. Мабуть, треба шукати клейма. Клейма повинні бути на дисках? В якому місці звернути увагу і шукати?
На фордовських дисках клейма можуть бути. Диски тих фордів що у Вас на малюнках повинні бути ширші ніж у полуторки. Викопаний диск більш за все ГАЗ-АА
В мене відразу ж майнула думка - Не інакше як совіти зкомуніздили зразок з Форда. А виявляється, що так і було.
Звичайно що так і було, купили в Америкосів ліцензію на Форд-А, АА і ААА і з 1932 року почали сходити з конвеєра радянські авто ГАЗ-А, ГАЗ-АА і ГАЗ-ААА і т. д.
А поряд, в сусідній ямі вискочив ось такий диск, висота 57 см. Вроді як від Мерседесів 14500 Халф-Трак, або L4500А, або Mann ML4500A. Взагалі, в тій місцевості були позиції німечеської арти. Які будуть думки?