Ось на одному чєрдачку пилюкою припадало отаке колесо!Діаметр-57см.Ширина обода -10см.Є оотвір під ніпель!Клейм немає жодних!Ступиця дюраль,або сплав йкийсь схожий на дюраль,шприхи дерев*яні (дуб),обід стальний! Таке питання до знавців чи може це бути колесо для йкогось давнього автомобіля чи іншої техніки!?Які приблизно роки випуску,ціна???Для якої техніки використовувалось!? Фото:
Дякую всім нерівнодушним за швидку відповідь,гадаю моє колісчатко від таких мега рідкісних автомобілів р.в. 1900 років!А від якої саме,залишиться загадкою назавше!Має неабияку цінність у такому стані,шкода що тільки одне було!Будемо шукати ще три! http://retro-avtomobili.net/1900-1912/
Всім спасибі за відповідь! До речі теж цікава версія,я над цим також думав,але від якої такої пушки!????Було б цікаво дізнатися!?Все можливо!
Вот если поможет. Фото взято из книги Военное дело 35год издания. У дальнего грузовичка передние колёса похожи.
Так справді жуже схожі!Скажіть будьте добрі а Військова справа 35го року,неє часом на Венгерську тематику???Тому що за цей період прояснилося після детального огляду,чистки і реставрації наступне,колесо має діаметр 21 на 2.75,таке клеймо на ободі із середини,біля отвору для ніпеля!В венгерському камуфляжі,е клеймо на ступиці,ледь видно,Венгерський щит!!!
Від гармати не може бути.при стрілянні порве на цурки(моя лупить так.що лафета дубового вистачає не більше 5 разів)
Вот на фото похожие колеса. По ним видно, что представленное колесо теоретически может быть и от артиллерийского лафета. Скачал отсюда: "Автомобильные войска Австро-Венгрии".
Обратите внимание, что на фотографиях колеса имеют по 12 спиц, в то время как у представленного колеса их только 10 шт.