Кокарда УНР

Тема в разделе "Медалі та знаки", создана пользователем БОЛЬШОЙ ХОМЯК, 13 дек 2024.

1. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

БОЛЬШОЙ ХОМЯК Stabsfeldwebel

Всім доброго дня.
    Є така кокарда. Прошу підказати, яким було її кріплення, як виглядали "вусики"? Потрібно для відновлення. В інтернеті потрібних фото не знайшов.
    Завчасно дякую.

Изображения:

20241213_164507.jpg
    20241213_164540.jpg
  2. Интересные лоты

1. Железный крест 1 класса 57г - клеймо 2.Состояние минт.Трехсоставной середина магнитная.Заколка рабоч...
      8000 грн.
    2. Дивіться на фото. При відправці Укрпоштою чи при відправці Новою поштою оплата за пересилку при отр...
      80 грн.
    3. 500 грн.
    4. состояние на фото . цена за все . лоты комбинирую доставка возможна укр почтой . новой почтой
      100 грн.
    5. Знак пожарника LFV в бронзе.Клейма.Заколка целая.
      1200 грн.
  3. SergZSK

SergZSK Oberleutnant

Вітаю!
    Нажаль тільки новодел (але чи така саме шпілька була, чи кляймери - не в курсі): UA1.jpg UA2.jpg . Як на мене - паялась саме шпілька UA3.jpg .

VIKTOR 243, Bangalor, \Lisovik/ и 4 другим нравится это.
  4. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Доброго ранку.
    Дякую за інформацію. Я цих фото в неті не бачив. А чому Ви думаєте, що паялась саме шпилька? На мою думку, для кокарди більше підходять "вусики", чи як їх називають - кламмери. Вони забезпечують краще, надійніше, нерухоме утримання кокарди на головному уборі. А з шпилькою кокарда не буде триматись настільки надійно, не буде нерухомою і не буде міцно притиснутою до площини головного убору. Кокарда жеж не значок, не каппен. До того ж кламмери легше, швидше і простіше виготовити. Так я думаю, але звичайно я не виключаю, що можливо були кокарди і з шпильками.

Последнее редактирование: 14 дек 2024
    SergZSK нравится это.
  5. SergZSK

SergZSK Oberleutnant

День добрий!
    Погоджуюсь з Вами.
    Зазвичай використовуються кламери але і місце пайки частіше буває одне 13.jpg Кокарда УНР - 1918-1921_.jpg , а на цій кокарді їх два 15.jpg
    хоча бувають, напевно, випадки, що місць пайки два (на кожний кламмер окремо).
    Фото зворотньої сторони оригіналу Вашої кокарди з вцілілим кріпленням не знайшов теж, тому привів приклад новодела. В розділі є профі по знаках - чекаємо їх коментів, самому цікаво.

VIKTOR 243, \Lisovik/, Otryta и 2 другим нравится это.
  6. БОЛЬШОЙ ХОМЯК

Чомусь мені здається, що на цій кокарді були припаяні два окремих "вусика", дві пластинки. Але дійсно, треба зачекати думок профі у фалеристиці.
    Хоча зараз на форум заходить набагато менше людей, що зовсім не дивно. Люди зайняті значно важливішими і потрібнішими справами...
    Це так, риторичні роздуми...

SergZSK нравится это.
  7. prust

prust Oberleutnant

Рейтинг:
    4
    Отзывов:
    45
    Лоты
      на продаже:
    0
      проданные:
    107
    На скору руку.....
    Це не кокарда , а патріотичний значок часів ЗУНР виготовлений в майстерні гравера Унгера у Львові.
    Кріплення на заколку.
    Відразу відкидаємо довгі теревені і уточнюємо - в ті часи і патріотичні значки використовувалися в якості кокард.

marader1976, AlexPoltava, Reshik и 11 другим нравится это.