Ну, наверное Дробязко "Под знамёнами врага" и С.Г. Чуев "Проклятые солдаты" вам уже рекомендовали. Из литературы на русском того же Чуева "Украинский легион", 2006 г., есть на Озоне, 158 руб.
Кстати, книга Чуева по Галиции довольно интересна - он собрал туда все до кучи и это удобно. (Хотя что расстраивает - он ссылок не дает, а просто цитирует, но с этим можно смириться)
"В мундирах ворога" Т. Гунчака перевидали... В Києві має перевидаватись "Військова Управа і Українська дивізія "Галичина"..." Р. Колісника (+ протоколи Військової Управи)... дивізійний фотоальбом десь на підході... а щодо "Проклятих солдат" С. Чуєва, то як на мене щодо українських формувань в книжці маса помилок і перекручень...
Ще Мельника перевидали: Melnyk, Michael. To Battle: The Formation and History of the 14. Gallician SS Volunteer Division. 2 ed. Solihull: Helion and Company, 2007. http://www.amazon.com/BATTLE-Formation-Gallician-Volunteer-Division/dp/1874622191/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1238424838&sr=8-1
Когда и где переиздали Гунчака? И если можно, проанонсируйте, когда издадут Колесника и фотоальбом и в каком издательстве. Спасибо.
Щодо Гунчака, то я випадково купив за 15 грн в електричці Шепетівка-Рівне - місце видання Броди, рік - 2005 чи 2006 (точно не пам'ятаю)... зі слів самого Р. Колісника - "незабаром появиться у в-ві «Ярославів вал» у Києві книга Романа Колісника «Військова Управа і дивізія Галичина»... це справлене видання матиме другу частину—збережені протоколи ВУ"... дивізійний фотоальбом до видання готується, але точніше сам не знаю... ще доречі в 2007 р. вийшли "Спомини підхорунжого дивізії "Галичина"" за авторством В. Вериги (тільки маю читати)... в 2008 р.вийшов український переклад "Сили доблесті" П. Шандрука - на відміну від перекладу 1999 р. набагато професійніший...