Доброго здоров‘я! Певний період свого життя був бібліофілом-любителем, правда, робота дозволяла поповнювати свою міні-колекцію або за спасибі, або за умовною ціною, еквівалентною вартості могорича; хоч тепер це захоплення вже минуло (на відміну від захоплення читанням книг на історично-пригодницьку тематику, яке залишиться зі мною на все подальше життя), проте я отримав певний досвід у букіністиці… Так от, серед поціновувачів стародруків першочерговим інтересом користуються видання на доступній для загалу мові (російській, як домінанта часів Російської імперії, українській, як мові національної меншини в складі тієї ж чи інших імперій і т.д.); окремий попит мають видання на військову тематику (особливо, з картами, описами визначних битв і т.п.), Біблії (але не плутати з молитовниками, які випускалися часто і великими тиражами) та книги з чисельними ілюстраціями; звісно, у категорію найбільш затребуваних серед колекціонерів потрапляють перші видання класиків, повні зібрання відомих авторів, енциклопедій, словників і т.д… Ваша книга кінця 19-го століття на німецькій мові, як я зрозумів по світлинах, без будь-яких ілюстрацій і, якщо не помиляюсь, на релігійну тематику. На мою думку, якщо Ви дійсно плануєте з нею розпрощатися і Вам запропонують ціну, більшу еквіваленту вартості двох пляшок оковитої (~150 грн.), не вагаючись віддавайте її у добрі руки - повірте, битися за неї не будуть
приветствую. за такую цену лучше оставить себе. выставьте на оценку на Виолити, ну или на европейские аукционы!
Я повідомив про реалії, а за те, що вони такі сумні, відповідальності не несу! Сам нещодавно переглядав розділ «Букіністика» на озвученому Вами аукціоні і зауважив, що 90% книг взагалі не мають жодного відстеження, що вказує на відсутність попиту і завищення цін… P.S. Саме з тієї причини я і не розглядаю варіантів продажу своєї міні-колекції книг, хоча у мене є доволі цікаві і не часті екземпляри (в тому числі, один примірник кадетського військового посібника видання 1882 року «Обзор воен от Петра Великого и до наших дней» (том 2) під реакцією генерала Леєра)…
Всем огромное спасибо за информацию. Я примерно подозревал тоже самое, но как говорится, одна голова хорошо а больше это уже мутант).