Добрый день! Мои скромные знания шведского говорят о том, что это книга для чтения в младших классах школы С ув.
https://uk.wikipedia.org/wiki/Шведи_в_Україні#:~:text=Шведи в Україні — національна меншина,Gammalsvenskby).
Вітаю Дуже цікава книга, заставили трохи поритися в мережах. Книга для читання - це ніби дослівний переклад. Насправді це книга яка використовувалась в школах Швеції з середини 19ст. Ця книга була створена, як перший підручник для навчання і який не був створений церковниками. Ця книга поєднувала в собі різні дисципліни: літературу, мистецтво, етику, історію, природознавство і тд. Загалом здається 7 чи 8 розділів. До цієї книги не входила тільки математика. Цей підручник постійно змінювали і дописували - відповідно книга ставала товстіша. Ваш підручник - це 9 видання і це останнє видання коли всі предмети були в одній книзі, потім його розділили. Ще особливістю 9-го видання (тобто цієї книги) є те, що воно містить ілюстрації. Попередні видання їх не містили або ілюстрацій було зовсім мало. Ще ця книга є цікава тим, що в ній великий акцент робився на морально етичні цінності і духовний розвиток особистості. Вона містить різні вірші, притчі і т.д. Тобто, якщо її почитати, думаю можна багато цікавого дізнатись про те як мислили люди того часу. Це мабуть цікаво для філологів або тих хто вивчає культуру. Ілюстрації гарні, я знайшов кілька сторінок в неті - Наполеон сподобався. Якщо говорити про грошову цінність, я не впевнений що це хтось дійсно захоче купити. Основна проблема - це шведська мова. Носіїв цієї мови дуже мало, хоч вона і схожа на англійську та німецьку. Основний плюс книги, як на мене - ілюстрації. Можливо вони когось зацікавлять, наприклад, мені подобаються ілюстрації того періоду, і я би потратив якусь сотню на придбання . А загалом, на цьому форумі навряд хтось дасть оцінку (я маю на увазі не тільки грошову), трохи тематика не та. Маю надію, що трохи нової інформації підкинув