Книга

Тема у розділі 'Горище', створена користувачем Болох, 3 тра 2021.

1. Болох

Болох Stabsgefreiter

Повідомлення:
    128
    Вітаю.Знайшлася така книга.Цікавить чи щось вартує. 2F0EBB69-326D-4503-82C6-2F6EF09E81BD.jpeg 4C2E6E76-1D3D-4F44-B154-5DFDD3A6FC5A.jpeg 5F92BF4B-24BD-47EC-9ACB-F231C469AEB9.jpeg 690D494F-4514-4DE4-9905-67BDBE89000B.jpeg

antykvar_2009, A10A та Кайзеровский офицер подобається це.
  2. Цікаві лоти

1. укрпочта + 10 грн обратка по запросу
      450 грн.
    2. укрпочта + 10 грн обратка по запросу
      550 грн.
    3. укрпочта + 50 грн обратка чистая
      150 грн.
    4. 450 грн.
    5. укрпочта+ 30 грн обратка по запросу
      150 грн.
  3. Nicholas Fiore

Nicholas Fiore Stabsfeldwebel

Повідомлення:
    555
    Адреса:
    Киев
    Добрый день! Мои скромные знания шведского говорят о том, что это книга для чтения в младших классах школы
    С ув.

Mihhail-s, Мансур Львович, Otryta та 5 іншим подобається це.
  4. A10A

A10A General-leutnant

Повідомлення:
    23.165
    Адреса:
    Київ, Україна
    Болох, Мансур Львович та Nicholas Fiore подобається це.
  5. Glinmoth

Glinmoth Stabsgefreiter

Повідомлення:
    163
    Адреса:
    Schwallbach - Lemberg
    Вітаю
    Дуже цікава книга, заставили трохи поритися в мережах.

Книга для читання - це ніби дослівний переклад. Насправді це книга яка використовувалась в школах Швеції з середини 19ст. Ця книга була створена, як перший підручник для навчання і який не був створений церковниками. Ця книга поєднувала в собі різні дисципліни: літературу, мистецтво, етику, історію, природознавство і тд. Загалом здається 7 чи 8 розділів. До цієї книги не входила тільки математика. Цей підручник постійно змінювали і дописували - відповідно книга ставала товстіша. Ваш підручник - це 9 видання і це останнє видання коли всі предмети були в одній книзі, потім його розділили. Ще особливістю 9-го видання (тобто цієї книги) є те, що воно містить ілюстрації. Попередні видання їх не містили або ілюстрацій було зовсім мало.

Ще ця книга є цікава тим, що в ній великий акцент робився на морально етичні цінності і духовний розвиток особистості. Вона містить різні вірші, притчі і т.д. Тобто, якщо її почитати, думаю можна багато цікавого дізнатись про те як мислили люди того часу. Це мабуть цікаво для філологів або тих хто вивчає культуру.

Ілюстрації гарні, я знайшов кілька сторінок в неті - Наполеон сподобався.

Якщо говорити про грошову цінність, я не впевнений що це хтось дійсно захоче купити. Основна проблема - це шведська мова. Носіїв цієї мови дуже мало, хоч вона і схожа на англійську та німецьку. Основний плюс книги, як на мене - ілюстрації. Можливо вони когось зацікавлять, наприклад, мені подобаються ілюстрації того періоду, і я би потратив якусь сотню на придбання :D.

А загалом, на цьому форумі навряд хтось дасть оцінку (я маю на увазі не тільки грошову), трохи тематика не та.
    Маю надію, що трохи нової інформації підкинув :beer:

6. Болох

Болох Stabsgefreiter

Повідомлення:
    128
    Дякую Glinmoth за відповідь.

Glinmoth подобається це.